MALDIVENE: Maldivene er et av verdens mest ettertraktede reisemål, og et paradis for turister. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
MALDIVENE: Maldivene er et av verdens mest ettertraktede reisemål, og et paradis for turister. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Spa-ja på Maldivene likevel

Etter at alle først fikk beskjed om å stenge.

(Dagbladet): Bare dager etter at turistmyndighetene på Maldivene ba alle hotellene på øyene om å stenge sine spa- og helsesentre, har nå president Mohammed Nasheed beordret landets eksklusive resorter om å gjenåpne sine anlegg, skriver The Telegraph.

- Myndighetene har bestemt at vi vil gjenåpne alle spa, og gi turistene den servicen som har blitt gitt tidligere, sier presidenten.

Norske ikke berørt Hotellene ble bedt om å stenge spa- og helsesentrene etter at myndighetene ble utsatt for press av demonstranter i hovedstaden Malé, som hevdet anleggene ble brukt som bordeller.

Norske turister skal ikke ha blitt berørt av forbudet mens det varte, siden det i praksis skal ha dreid seg om spa i Malé og på øyene i nærheten av hovedstaden.

Topp behandling Nå er forbudet altså opphevet i påvente av om høyesterett på Maldivene mener slike anlegg krenker islam eller ikke.

Til CNN sier president Nasheed at han regner med at høyesteretts avgjørelse vil gå i favør av regjeringa i landet.

Ifølge AFP er nemlig Nasheed trygg på at spaene opererer i ordentlige former:

- Vi har funnet ut at spaene er anstendige, og et sted der familier kan få topp behandling. Vi føler oss trygge på at vi nå kan åpne spaene, sier han.

- Som forventet Med den politiske situasjonen Maldivene er i i dag, er ikke daglig leder i Manta reiser, Liv Lindblad, overrasket over utspill som det å stenge spaene.

For henne var det også helt forventet at myndighetene gikk tilbake på forbudet.

Norske turister trenger altså ikke bekymre seg:

- Nei, absolutt ikke, sier Lindblad.