Spanias vakreste by

Den lille spanske byen Altea på Costa Blanca regnes som en av verdens vakreste byer.

ALTEA:  Norske Åge Folkestad byr på flamenco på restauranten Casa Vital i Alteas gamleby en vanlig søndag formiddag, Christina Rico spiller klassisk spansk musikk, mens lille Asianna (til høyre ) har pyntet seg med flamencokjole før hun skal opptre. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
ALTEA: Norske Åge Folkestad byr på flamenco på restauranten Casa Vital i Alteas gamleby en vanlig søndag formiddag, Christina Rico spiller klassisk spansk musikk, mens lille Asianna (til høyre ) har pyntet seg med flamencokjole før hun skal opptre. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| COSTA BLANCA (Dagbladet): - Byen har alle muligheter, sier Asle Anfinnsen (27). Nordmannen er billedkunstner, og har bodd i mange byer. Men foretrekker Altea.

- Skulle jeg stifte familie og velge hvor jeg ville bo ville det bli Altea.

Asle sammenlikner byen med Bergen, hvor han også har bodd. Byen ligger ved havet, og er omgitt av sju fjell.

Men en vesentlig forskjell er at det er like mange soldager i Altea, som det er regndager i Bergen, smiler den solbrune nordmannen. Her kan du gå i fjellet om morgenen, avslutt dagen på stranda . Leie båt eller bil og se seg rundt. Feste. Gå i gallerier. Byen er delt i tre områder, strandpromenaden, sentrum og kirkeplassen oppe i gamlebyen. Alle fulle av koselige små spisesteder og barer. Det er ikke mer enn ti minutter å gå til noe.

Altea har tiltrukket seg kunstnere helt fra 70-tallet. Mange norske kunstnere har bosatt seg i byen som er kjent for den spesielle blåfargen. Altea-blå som taket på kirken. Hemingway elsket Altea. Cornelis Vreeswijk har skrevet en sang om den og Josh Rouses musikkvideo «Quiet Town». Kunstneren Astri Eidseth Rygh - hun som designet verdensegget til åpningsseremonien på Lillehammer - er en av de norske kunstnerne som bor i Altea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer