Spansk trend har spredt seg over hele verden

Nå får du ferien i boks.

FERIEN I BOKS:  Kubehoteller er en økende trend. Her det prisbelønte designhotellet Casa de la Flora i Thailand. Foto: TRIVAGO
FERIEN I BOKS: Kubehoteller er en økende trend. Her det prisbelønte designhotellet Casa de la Flora i Thailand. Foto: TRIVAGO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet) I Norge har vi «Juvet landskapshotell», en kube som har fått hjertet til å banke fortere hos mange. Men det kubeformede hotell-konseptet oppstod ifølge hotellprissammenlikneren Trivago i Spania. Derfra har det spredd seg til ulike verdenshjørner - fra de nordiske skoger til den australske villmarka.  Nedenfor finner du noen av pionerene. Mange vender tilbake til dem - på grunn av arkitekturen, atmosfæren og utsikten.

1. Aire de Bardenas (Navarra, Spania)Aire de Bardenas blir beskrevet som en slags luftspeiling, der det ligger i ødemarka, delvis i en ørken, med utsikt over Bardenas Reales Nasjonalpark. Her er det meste firkanta, bortsett fra badekaret som er formet som en skål. Det minimalistiske kubbedesignet appellerer til alt fra motorsykkeltyper til romantiske par. Ligger perfekt til på veien for en biltur mellom Barcelona og Bilbao. Fortreffelighetsbevis på Tripadvisor 2013. For en ekstra luksuriøs opplevelse, book en natt i en suite med et romslig, privat uteområde, ideelt for stjernetittere.

2. Juvet Landskapshotell (Norddal, Norge)Juvet Landskapshotell i Norddal er det første landskapshotellet i Europa og består av sju rom som er varsomt plassert i terrenget. Den prisbelønte arkitekturen med vegger av glass som gir deg følelsen av å våkne opp midt i naturen, og alle rom har utsikt som forandrer seg med vær og årstid. «Dette er ikke et femstjerners komforthotell, men et eventyr du ikke kan gå glipp av, som å leve i naturen uten å bli våt», skriver en av gjestene på Tripadvisor. Juvet er åpent for allmennheten i sommerhalvåret, ellers etter avtale. Nærmeste by er Åndalsnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer