PRISFORSKJELLER: Hvilket selskap du reiser med og hvor du bestiller billettene, kan gi store utslag på billettprisene. Foto: NTB Scanpix
PRISFORSKJELLER: Hvilket selskap du reiser med og hvor du bestiller billettene, kan gi store utslag på billettprisene. Foto: NTB ScanpixVis mer

Spar 3500 kroner på en rask prissjekk

Slik finner du de billigste flybillettene.

Dinside Skal du reise bort i pinsen, men er usikker på hvor billettene er billigst? Det er ikke så rart. Flyprisene svinger raskt, og det er vanskelig å holde oversikt.

Dinside har sjekket flypriser for pinsehelga til fem populære storbyer. Vil du reise billig, bekrefter vår pristest at det lønner seg å sjekke flere steder.

LES OGSÅ: Her får du den rimeligste halvliteren på Oslo lufthavn

Over 3000 kroner i prisforskjell Vi har hentet inn priser med utreise 22. mai og retur 25. mai fra Oslo lufthavn til følgende fem storbyer:

Amsterdam, København, London, Paris og Praha.

Prisene har vi sjekket hver dag fra mandag til fredag forrige uke, og vi har sett etter rimeligste alternativ hos følgende aktører: Direkte hos flyselskapene SAS, Norwegian og KLM, samt på reisesøkemotorene Gotogate.no, Expedia.no og Finn.no.

Til enkelte reisemål er det snakk om prisforskjeller på over tre tusen kroner for én reisende, avhengig av hvilken dag du bestiller reisen og hvem du bestiller den hos.

Eksempelvis er differansen mellom dyreste og billigste alternativ til Praha i pinsen på hele 3391 kroner.

I tabellen nederst i saken ser du det dyreste og det billigste alternativet vi har funnet til hvert av dem fem reisemålene.

LES OGSÅ: Spis og drikk så mye du vil før du reiser

Gebyrene kan avgjøre I tabellen oppgir vi det billigste og dyreste priseksempelet vi har funnet i vår prissjekk.

Samtidig er det greit å være klar over at kredittkortgebyret der du bestiller billettene, kan være avgjørende for hvilken billett som faktisk blir billigst, totalt sett.

Det er flere gode grunner til å benytte kredittkort når du bestiller reiser

Spesielt hos reisesøkemotorene kan det å finne ut hva kredittkortgebyret faktisk er, innebære at du må gjennom hele bestillingen først. Samtidig kan det, avhengig av hvilket flyselskap reisen er med, være en pen slump du må ut med.

Eksempelvis varierte kredittkortgebyret hos Gotogate mellom 105 og 139 kroner da vi sjekket priser. Norwegian har ett standard kredittkortgebyr på 1,99 prosent av flybillettprisen, mens KLM legger til 75 kroner flatt i et kredittkortgebyr, uansett kostnad på flybilletten. SAS på sin side, har ingen kredittkorgebyr, det er altså inkludert i prisen.

Før du velger hvilken aktør du skal bestille reise fra, bør du altså ta med denne kostnaden i beregningen.

Dinside har sjekket om det er dyrere å kjøpe elektronikk på Gardermoen

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.