<strong>PRISFORSKJELLER:</strong> Over 3000 kroner i forskjell ved valg av kaskoforsikring. Foto: COLOURBOX
PRISFORSKJELLER: Over 3000 kroner i forskjell ved valg av kaskoforsikring. Foto: COLOURBOX Vis mer

Spar flere tusen på bilforsikringen

Det lønner seg å sjekke prisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les mer om Årets Bil 2014 her!

Å sjekke priser på forsikring vil nesten alltid lønne seg, noe DinSide har slått fast ved tidligere pristester. Dette gjelder ogå ved valg av bilforsikring.

DinSide har gjort en kjapp prissjekk på tre forskjellige biler, som viser at det kan være mange tusen å spare på å sjekke pris på kaskoforsikringen.

Nesten dobbel pris Vi har sjekket pris på kaskoforsikring på tre spesifikke biler, av forskjellige merker og årsmodeller. Samtlige resultater finner du i tabellen til høyre.

Prissjekken viser at det er en prisdifferanse på 3200 kroner mellom det dyreste og det billigste tilbudet. Og det er på den eldste bilen vi får de største prisforskjellene.

For en Nissan Primera 97-modell varierer prisen fra 4801 til 8026 kroner på kaskoforsikringen.

For samtlige tre biler får vi opp selskapet Codan som det dyreste alternativet, mens If kommer best ut for to av bilene i prissammenlikningen.

Prisene på en bilforsikring påvirkes blant annet av hvilken bil det er snakk om, eierens bonus, alder og bosted. Dermed vil prisene slå ut svært forskjellig fra person til person. Vår prissjekk er bare et eksempel på hvor mye det kan være å spare.
Sjekk dette før du velger selskap Mange forsikringsselskaper tilbyr samlerabatter på opptil 20 prosent, om man samler alle forsikringene hos dem.

<strong>DYRT OG BILLIG:</strong> If og Codan kommer best og dårligst ut i vår prissjekk, men dette vil variere, avhengig av bilen du eier og en rekke andre faktorer.
DYRT OG BILLIG: If og Codan kommer best og dårligst ut i vår prissjekk, men dette vil variere, avhengig av bilen du eier og en rekke andre faktorer. Vis mer

Vær likevel obs på at det kan lønne seg å velge forsikringer fra flere selskaper framfor en samlerabatt hos ett selskap.

Før du velger forsikring er det også greit å ta en kikk på vilkårene, og dobbeltsjekke at forsikringen dekker det du trenger. Blant annet er det ikke alle kaskoforsikringer som gir deg leiebil om du havarerer, da må du i noen tilfeller ha en best- eller superkasko.

• For å gjøre utgangspunktet for sammenlikningen likt for hver enkelt bil, har vi innhentet priser på Finansportalen. Eventuelle samlerabatter, medlemsfordeler eller spesialtilbud på forsikring er ikke tatt med i sammenligningen. Vi har ikke tatt med aktører som bare tilbyr forsikring til sine kunder, for eksempel fra KLP.

Les også:
Pass på dette når du kjøper bruktbil
Lurer du på hva bilen din er verdt? Det kan du finne ut her
Er denne forsikringen unødvendig? 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer