Spar tusener med mikroverksted

Bulk i bilen behøver ikke bety utlegg på tusenvis av kroner.

SPAR TUSENER: Mikroverksted fikser bulkene i bilene for en rimeligere penge enn de store karosseriverkstedene. Foto:  Geir Svardal
SPAR TUSENER: Mikroverksted fikser bulkene i bilene for en rimeligere penge enn de store karosseriverkstedene. Foto: Geir SvardalVis mer

Det bulkes over en lav sko i fedrelandet. Og karosseriverkstedene gnir seg i hendene over et stort og jevnt tilsig av kvestede karosserier.

Ikke minst bulkes det mye i våre utallige trange parkeringshus. Der du kanskje bør være mer nøye med hvor du setter bilen .

Fortsatt er det slik at større skader må repareres på tradisjonelt vis. Det betyr som regel oppretting og omlakkering. Ikke sjelden er fakturaen etterpå femsifret.

Sure penger!

Redningen Men redningen kan være nær. For det dukker opp stadig flere mikroverksted som benytter seg av metoden "smart repair" (eller "spot repair", som det også kalles). Slike verksted kan som regel også reparere lakkskader rimelig.

Vi har vært hos firmaet Bilkosmetikk med bulker uten lakkskader, og fått demonstrert hvordan de rettes ut, uten at omlakkering behøves.

Wilbert van Arkel tar jobben med å rette ut en bulk noen har påført oss mens vi har stått parkert, og - vi hadde nær sagt selvsagt - uten å melde seg, slik det dessverre ofte er. Dessuten har noen smelt sin bildør i vår, og laget et saftig og skjemmende hakk i bildøra.

Van Arkel vurderer først skaden, for å fastslå om den kan fikses ved hjelp av "smart repair". Så går han i gang, som den reneste bilkirurg, eller -massør.

Han bruker spesialbygde rettespaker som han masserer skaden med, fra innsiden av karosseriet. Fra utsiden bearbeides skaden med hammer og dor.

- Resultatet skal helst være 100 %. Klarer jeg bare å rette opp skaden 60-70 %, tar jeg ikke betalt, sier han.

Rimelig For vår del blir skadene relativt raskt fikset, og det 100 %.

Så kommer det beste - prisen: 3000 kroner til sammen for begge skadene!

Det er absolutt til å leve med, og svært mye rimeligere enn det vanligvis ville ha kostet på et tradisjonelt karosseriverksted.

De har dessverre uansett nok å gjøre, siden det hvert år bulkes for milliarder av kroner i Norge, og ofte med skader "smart repair"-metoden ikke takler.

- Vi tar ikke lakkering på tak og panser hvis ikke skaden er ved kanten på disse delene. Store rustskader tar vi heller ikke, og ei heller store karosseriskader, sier Wilbert van Arkel.

Men det er likevel småskadene det er flest av. Hver tredje bilfører, viser for eksempel en undersøkelse Norstat gjennomførte for Storebrand i år, har opplevd å bulke i et P-hus.

Svært mange av disse skadene kan altså rettes opp til en langt billigere penge enn du tror!

Les også: Så mye koster bilskadene

Verkstedene lurer deg

Forsikring dekker lynnedslag

Nordmenn setter bulkerekord

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

BORT MED DEN: Slike bulker lever mange godt av, for dessverre florerer disse skadene. Foto: Geir Svardal
BORT MED DEN: Slike bulker lever mange godt av, for dessverre florerer disse skadene. Foto: Geir Svardal Vis mer
SKRINET MED DET RARE I: Kasse med spesialverktøy for enklere oppretting av visse typer bulker. Geir Svardal
SKRINET MED DET RARE I: Kasse med spesialverktøy for enklere oppretting av visse typer bulker. Geir Svardal Vis mer
FULL KONTROLL: Karosseriskaden blir banket, dyttet og dratt i. Foto: Geir Svardal
FULL KONTROLL: Karosseriskaden blir banket, dyttet og dratt i. Foto: Geir Svardal Vis mer