Spar tusener på laseroperasjon

Camilla (25) ble tilbudt samme operasjon på samme klinikk med en prisforskjell på 10 000 kroner.

MARKED I VEKST: Stadig flere tilbyr synskirurgi, av ulike typer og med til dels store prisforskjeller. Her demonstrerer overlege Willy Pettersen hos Argus hvordan en laseroperasjon foregår. 
Foto: Torbjørn Berg
MARKED I VEKST: Stadig flere tilbyr synskirurgi, av ulike typer og med til dels store prisforskjeller. Her demonstrerer overlege Willy Pettersen hos Argus hvordan en laseroperasjon foregår. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer stadig flere tilbud på det voksende markedet for synskirurgi med laser.

Dagbladets prissammenligning viser at du kan spare over 10 000 kroner på de mest kostbare behandlingene, mellom det dyreste tilbudet hos Argus og det rimeligste hos Trondheim Øyelegesenter.

På rimeligere behandling varierer også prisene med 9500 kroner, fra 19 500 kroner til 29 000 kroner.

— Noen klinikker utfører kun en type operasjonsmetoder, for eksempel at de bare opererer nærsynte, og kan derav utføre operasjoner noe billigere. Kvaliteten til operasjonene er jevnt over veldig gode i dag med nye lasere uansett metode, sier Alexander Skau, øyelege og leder for Norsk Oftalmologisk forening.

Provosert over salgsmetode Men ikke alle pasientene er fornøyde med hvordan klinikkene opptrer når de vil selge operasjoner. Camilla Heggelund (25) var for et drøyt år siden til forundersøkelse hos Memira i Oslo, men ville lete videre etter bedre tilbud. Hun kom i kontakt med formidleren Godt Syn, der hun ble tilbudt operasjon hos Memira — men 10 000 kroner billigere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer