Spar tusenlapper på mobilregningen

Smarte tips gir mye lavere kostnader.

MYE Å SPARE: Valgte du mobilabonnement etter det som ga deg den billigste mobiltelefonen, eller har brukt samme abonnement i flere år? Da er det på tide å sjekke hvor mye du egentlig kan spare på å bytte. FOTO: Dreamstime.com
MYE Å SPARE: Valgte du mobilabonnement etter det som ga deg den billigste mobiltelefonen, eller har brukt samme abonnement i flere år? Da er det på tide å sjekke hvor mye du egentlig kan spare på å bytte. FOTO: Dreamstime.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å finne det billigste mobilabonnementet kan være en utfordring. Man kunne ønske at det var så enkelt som bare å lese en test og finne ut hvilket tilbud som var best, men uheldigvis er det en sannhet som endrer seg fra bruker til bruker.

Mange faktorer Grunnen til det er enkel. En mobiltelefon kan nemlig brukes til så mangt. Du har telefonsamtaler, SMS, MMS, datatrafikk, for å ikke snakke om oppstartspris og priser til og fra utlandet. Et abonnement som har svært billig SMS, kan ha veldig dyre samtaler. Dermed kan det være billigst for en som sender mange tekstmeldinger, men dyrest for en som ringer mye. Husk også at bruksmønsteret vårt stadig endres. Tidligere var det SMS og MMS som var det store på mobilen. De nye smartmobilene, som denne toppmodellen fra HTC, åpner for helt nye aktiviteter som nettsurfing, apper som bruker datatrafikk og mer aktiv opplasting av bilder til Facebook og andre sosiale medier.

Kartlegg ditt bruk For å finne ut hvilket abonnement som passer best for deg, må du dermed først kartlegge ditt eget bruk. Det betyr ikke at du må sitte med stoppeklokke hver gang du ringer, eller huske hvor mange tekstmeldinger du har sendt. Det har nemlig telefonselskapet ditt tatt seg av for deg. Enten vil hver regning være spesifisert med hvor mye datatrafikk og SMS du har brukt, og hvor mange og lange samtaler du har foretatt, eller du kan finne denne informasjonen ved å logge inn på selskapets kundesider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer