Spennende norsk øl, sider og brennevin

Norge har ingen stor vinproduksjon å snakke om. Naturlig nok med de naturgitte forutsetningene vi har. Vi er derimot gode på å produsere brennevin, sider og øl.

FRUKTBLOMSTRING I HARDANGER: Sånn kan det se ut når epletrærne står i full blomst i Hardanger. Med vårt kalde klima har vi perfekte vekstvilkår for epler med god syre som igjen gir potensial for flotte tørre siderutgaver. Foto: Kari Hamre/NPK/NTB Scanpix
FRUKTBLOMSTRING I HARDANGER: Sånn kan det se ut når epletrærne står i full blomst i Hardanger. Med vårt kalde klima har vi perfekte vekstvilkår for epler med god syre som igjen gir potensial for flotte tørre siderutgaver. Foto: Kari Hamre/NPK/NTB ScanpixVis mer

Norge har ingen vinproduksjon å vise til utenom en håndfull kuriositeter som ikke holder særlig høy kvalitet. Med naturgitte forutsetninger som ikke samsvarer med vinproduksjon på høyt nivå er det heller ingen vits i å satse på dette feltet.

Vi har derimot gode forutsetninger for produksjon av brennevin, sider og øl.

Akevitt og ølproduksjon er nok de fleste nordmenn kjent med fra før. En rekke mikrobryggerier og akevittprodusenter lager produkter i topp internasjonal klasse, og fortjener egne artikler og oppmerksomhet.

Det de fleste ikke er klar over er at en rekke produsenter går utenfor den markerte løypa og har begynt med produksjon av flotte utgaver av blant annet gin, whisky, bitter og tørr sider.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.