APPER: Windows 8 gir deg muligheten til å kjøre apper på PC-en din.
APPER: Windows 8 gir deg muligheten til å kjøre apper på PC-en din.Vis mer

Spill Angry Birds på PC-en

Her er våre ti favorittapper i Windows 8.

KLASSIKER: Angry Birds har blitt enda litt bedre i Angry Birds Space, og for 35 kroner kan du spille det i Windows 8 også.
KLASSIKER: Angry Birds har blitt enda litt bedre i Angry Birds Space, og for 35 kroner kan du spille det i Windows 8 også. Vis mer

Evernote

Evernote er manges favorittnotatprogram. Her kan du enkelt legge inn tekster, linker og annet du vil huske, og ha det tilgjengelig både på mobil, PC og nett. Når du sitter ved PC-en, vil du kanskje helst velge å bruke Evernotes nettside istedenfor en app, men har du Windows 8 på nettbrett, er Evernote-appen mye mer fingervennlig.

Pris: Gratis

Wordfeud

Wordfeud er fortsatt et populært spill på mobilen, og nå kan du også spille det rett på PC-en. Wordfeud er en Scrabble-klone hvor det er om å gjøre å danne ord av tilfeldige bokstaver. Man får poeng ut fra hvilke bokstaver man har brukt, og hvor de er plassert på brettet. Et av spillets suksessfaktorer er at det automatisk finner motstandere for deg på nettet. Du trenger altså ikke kjenne noen andre som spiller for å få en motstander du kan bryne deg på.

Pris: Gratis
ORDLEK: Wordfeud er en norsk suksess. Med Windows 8-appen kan du bytte sømløst mellom PC og mobiltelefon.
ORDLEK: Wordfeud er en norsk suksess. Med Windows 8-appen kan du bytte sømløst mellom PC og mobiltelefon. Vis mer

Netflix

Bruker du Netflix på PC-en, har du en kjempefordel i Windows 8. Netflix-appen er mye lekrere enn nettsiden, og her får du lett oversikt over hva du har sett nylig, anbefalte filmer og TV-serier for deg, og diverse kategorier av filmer og serier. Et enkelt klikk på høyre musetast gir deg tilgang til å endre språk og tekst under avspilling. I det hele tatt en lekker opplevelse.

Pris: Gratis (men krever Netflix-abonnement)
FILM: Netflix er fortsatt en bra tjeneste, og litt bedre blir den med den lekre Windows 8-appen.
FILM: Netflix er fortsatt en bra tjeneste, og litt bedre blir den med den lekre Windows 8-appen. Vis mer

Stopwatch Free

En rimelig enkel, men ganske nyttig app. Hvor ofte har man ikke behov for å ta tida på noe, enten man skal koke et egg eller løpe en runde rundt huset. Stopwatch Free gjør akkurat dette enkelt og greit. Et pent bakgrunnsbilde gjør at tidsklokka ikke ser så veldig ensom ut på skjermen.

Pris: Gratis
NYTTIG: Stopwatch Free kan virke som en litt banal app, men vi har faktisk hatt nytte av den flere ganger.
NYTTIG: Stopwatch Free kan virke som en litt banal app, men vi har faktisk hatt nytte av den flere ganger. Vis mer

Dropbox

Dropbox er vår favoritt blant synkroniseringstjenestene, og også denne har en Windows 8-app. Her får du enkelt oversikt over filene dine på en lekker måte. Du må fortsatt installere skrivebordsversjonen av programmet om du vil synkronisere filene dine, men på appen er en enkel og lekker måte å se filer og bilder som ligger på Dropbox-kontoen din.

Pris: Gratis
SYNKRONISERING: Dropbox sin Windows 8-app er ypperlig for å vise fram bilder fra Dropbox-kontoen din.
SYNKRONISERING: Dropbox sin Windows 8-app er ypperlig for å vise fram bilder fra Dropbox-kontoen din. Vis mer

TVGuiden

TVGuiden er en pen og oversiktlig TVGuide rett i Windows 8. Her ser du enkelt hva som går på TV akkurat nå, samt en litt mer detaljert oversikt med bilder over filmer og serier som går. Du kan klikke deg inn på de enkelte kanalene for å få oversikt over TV-programmet for dagen, eller klikke deg inn på filmer for å få mer informasjon om den. Nyttig både på PC og nettbrett.

Pris: Gratis
TV-GUIDE: TVGuiden gir rask oversikt over hva som går på TV akkurat nå.
TV-GUIDE: TVGuiden gir rask oversikt over hva som går på TV akkurat nå. Vis mer

Isrever Twist Free

Selv om det er vanskelig å se ut fra navnet, er dette faktisk gode gamle Othello. Brettspillet der det er om å gjøre å ende opp med flest mulig brikker av din farge. Spillet er enkelt, alle brikker av motstanderens farge som havner mellom dine brikker og brikken du legger ned, snus til din farge. Det som er vanskelig, er å finne en strategi som faktisk gjør at du ender opp med flest brikker til slutt, for en overveldende ledelse kan snus til tap i løpet av noen få trekk. Et underholdende og utfordrende spill.

Pris: Gratis
OTHELLO: Isrever Twist Free er en variant av gode gamle Othello.
OTHELLO: Isrever Twist Free er en variant av gode gamle Othello. Vis mer

Fruit Ninja

Fruit Ninja er en klassiker på mobiltelefonen, og den finnes også i Windows Store. Mange Windows 8-PC-er blir levert med touchskjerm, og det er absolutt å anbefale for dette spillet. Har skal du kutte frukt som kommer flygende over skjermen, ved å sveipe fingeren over dem. Samtidig skal du unngå å kutte bombene som også kommer med jevne mellomrom. Du kan spille spillet med mus også, men det er langt mindre nøyaktig.

Pris: 35 kroner
FRUKTSALAT: Fruit Ninja er en klassiker på mobilen, og du får den på Windows 8 også. Touch-skjerm anbefales.
FRUKTSALAT: Fruit Ninja er en klassiker på mobilen, og du får den på Windows 8 også. Touch-skjerm anbefales. Vis mer

Tom and Jerry

Man trenger ikke være barn for å sette pris på en god gammel «Tom og Jerry»-tegnefilm. Med denne Tom and Jerry-appen får du tilgang til hele 161 Tom og Jerry-filmer fra 1940 fram til 1967. Appen er ganske ukomplisert, da alle episodene er listet opp sammen med et lite miniatyrbilde og navnet på episoden. Du får opp litt informasjon på siden når du starter avspillingen, om størrelsen på filen og avspillingskvaliteten, men det skal bare ett trykk til så får du filmen opp i fullskjerm. Filmene har ikke akkurat HD-kvalitet, men det medvirker bare litt til nostalgien.

Pris: Gratis

Les også:

Billig og bra nettbrett.
iPad-roboten som kan oppleve verden for deg.
Raskere og sikrere internett helt gratis.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Med Windows 8 får du ikke bare et helt nytt grensesnitt, men også muligheten til å kjøre apper på PC-en. Her er noen av våre favoritter.

Angry Birds Space Angry Birds har inntatt de fleste plattformer, til og med nettleseren Chrome.

Begynner man å bli litt lei av å skyte fugler i en pen bue mot griser på landjorda, er Angry Birds Space vel verdt å sjekke ut. Her skal du skyte griser på diverse små asteroider og planeter med sin egen tyngdekraft.

Du må dermed ta den lokale tyngdekraften med i beregningen, og du kan til og med sende fuglene i bane rundt asteroidene. En morsom vri på et altfor velkjent spill.

Eneste ulempe er at prisen er litt stiv i forhold til mobilversjonen.

Pris: 35 kroner