Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Spillbar kraftplugg

Skinnet bedrar ikke, dette er en rendyrket spillbærbar. Asus leverer igjen til en fornuftig pris.

KLAKK: Lyden som kommer når du trykker ned en museknapp er svært  høy, og vil kanskje føre til et og annet hysj på biblioteket. Foto: Nicholas Paulik
KLAKK: Lyden som kommer når du trykker ned en museknapp er svært høy, og vil kanskje føre til et og annet hysj på biblioteket. Foto: Nicholas Paulik Vis mer

Vi har tidligere testet storebroren til G53JW før, som er en 17-tommer med modellnavn G73JW.

G53JW er laget etter samme oppskrift, med fokus på kraftige spesifikasjoner og en design med tydelig gamerpreg.

Luftig En ting skal være sikkert, og det er at G53JW ikke er blant de mest kompakte 15,6-tommerne vi har sett.

Jakter du på en kraftig PC med lang batterilevetid, bør du heller lese vår test av Asus U53JC.

Vi kommer ikke til å trekke for dette, for Asus har gjort dette med vilje for å få plass til effektiv og stillegående kjøling som blåser varm luft ut gjennom to store hull bak.

Maskinen er fortsatt mye mer portabel enn en stasjonær, og hvis du skal på dataparty bør ikke størrelsen være et hinder.

Designen virker militær- og romskipinspirert, og det er lett å se fra avstand at dette skal være en spillbærbar.

Konstruksjonen føles noenlunde solid, og vi finner ingen åpenbare svake punkter.

Tastaturet bør fungere helt greit til å spille med, og gamerpreget er ytterligere forsterket ved at WASD-tastene er markert med piler.

Tastaturet er også opplyst, for dem som liker det.

På musa har Asus gjort et klokt valg ved å gå for tradisjonelle museknapper.

En ting vi dog la merke til er at disse knappene er harde og lager en veldig høy klakkelyd når de trykkes ned.

Heldigvis er dette en maskin du antageligvis bruker med ekstern mus uansett.

Ikke Optimus Vi har tradisjonelt forventet veldig kort batterilevetid på maskiner i denne klassen, men Nvidia Optimus har forandret dette.

G53JW har imidlertid ikke Optimus, og kan dermed ikke slå over til en mer strømgjerrig Intel-GPU når du er på farta.

Vi ble allikevel overrasket over batterilevetiden, for det ser ut til at strømsparingsprogramvaren til Asus gjør noen triks for å holde levetiden noenlunde akseptabel allikevel.

Som med storebroren G73JW er lyden godt over snittet hva bærbare angår.

Innebygget lyd vil ikke kunne erstatte eksterne høyttalere helt, men med anlegget på G53JW kan i hvert fall enkelte spill og TV-serier nytes helt fint uten.

Portutvalget inkluderer USB 3.0, men vi stusser litt på at for eksempel strømkabelen er plassert der den er, siden den potensielt kan komme i veien for en ekstern mus.

Det burde heller vært prioritert å få denne pluggen så langt bak som mulig fremfor å plassere den i midten på høyresiden.

Vi skulle også gjerne sett optisk ut eller lignende slik at det ble lett å koble til et surround-anlegg for å få 5.1 eller 7.1 under spillingen.

Skjermen har full-HD og ser ut til å være et ganske kurant panel til spill.

Responstiden på dette TN-panelet virker utmerket til sitt formål.

Skjermkortet GTX 460 skal være såpass kraftig at du kan spille i 1920 x 1080, men ikke alltid på de høyeste innstillingene ellers.

SSH-disk Vi vil gjerne legge til noe i forhold til resultatet på harddisktesten.

Siden G53JW bruker hybriddisk (SSH), som i dette tilfellet er en 500 GB harddisk med 4 GB SSD, vil data du bruker ofte caches på SSD-delen automatisk.

Det vil si at programmer du bruker ofte vil laste fortere etter hvert som harddisken ser at enkelte filer aksesseres igjen og igjen.

Et resultat av dette er at det er vanskelig å få et konsekvent tall på ytelsen, siden den forbedrer seg for hver kjøring av PCMark sin harddisktest.

Vi har derfor oppgitt det tallet vi fikk på første forsøk i tabellen, men ved å kjøre testen tre ganger til fikk vi resultatene 7239, 7502 og 7787.

Dette plasserer den ganske langt over standard laptopdisker, som pleier å score rundt 3200-3500 på samme test.

Til sammenligning vil SSD score fra ca. 20.000 og oppover, avhengig av modell og S-ATA-kontroller.

Konklusjon Vi ser at noen butikker har denne maskinen til rett over kr 10.000, og det gjør den ganske konkurransedyktig rent prismessig.

Du får en god skjerm og et raskt skjermkort, pluss at lydnivået ikke går helt i taket når du spiller.

Asus har sånn sett greid å ivareta det viktigste med en spillbærbar, og litt til.

Les også:

Så bra er iPad 2

Vi har testet Google-mobilen, Nexus S

Nintendo i 3D løfter håndholdt spilling til nye høyder

Saken ble opprinnelig skrevet av HjemmePC for Klikk.no. Les her.

LIKT: G53JW kunne på mange måter like gjerne vært sluppet av Alienware istedenfor Asus. Designet er også knall likt storebroren G73JW. Foto: Nicholas Paulik
LIKT: G53JW kunne på mange måter like gjerne vært sluppet av Alienware istedenfor Asus. Designet er også knall likt storebroren G73JW. Foto: Nicholas Paulik Vis mer
UTBLÅSING: På baksiden ser du to store luftehull. Kald luft trekkes inn foran og blåses ut som varm luft her. Foto: Nicholas Paulik
UTBLÅSING: På baksiden ser du to store luftehull. Kald luft trekkes inn foran og blåses ut som varm luft her. Foto: Nicholas Paulik Vis mer
HØYRE: Majoriteten av portene er på høyresiden, inkludert laderen. Det er i seg selv ikke noe problem, men de skulle helst sittet et litt annet sted med hensyn på ekstern mus. Foto: Nicholas Paulik
HØYRE: Majoriteten av portene er på høyresiden, inkludert laderen. Det er i seg selv ikke noe problem, men de skulle helst sittet et litt annet sted med hensyn på ekstern mus. Foto: Nicholas Paulik Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media