Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Spise godt i helga?

Her er menyen med den beste helgematen.

Dette er en rykende fersk helgemeny! Hver fredag, i alle fall nesten, komponerer jeg en treretters etter eget forgodtbefinnende. Forrige uke var det snacks med spekeskinke, coq au vin og semifreddo.

Denne uken er det helt andre ting, selvsagt. Man må jo ha variasjon i kosten!

Forrett: Kamskjell i dillolje

OPPSKRIFT PÅ KAMSKJELL: Du finner neppe noen enklere oppskrift på kamskjell. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ KYLLING: I denne varianten av ovnsbakt kylling er det intet mindre enn 40 hvitløkfedd. Foto: HM-foto/Peter Berg
OPPSKRIFT PÅ HASSELBACKPOTETER: Det er så godt at man ikke kan tro det bare er poteter... Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ CREME BRULÉE MED PASJONSFRUKT: Det blir best på denne måten... Foto: Erik Hannemann

Kamskjell er overpriset i fersk tilstand, er min påstand. Mange bruker frosne og da er tipset å tine dem så sakte du kan, kjøleskap er det greieste. Da mister de minst væske.

Uansett: I denne oppskriften skjærer du kamskjellene i tynne skiver som legges på et lag med dillolje før du drysser over litt flaksalt. Enkelt, brutalt og veldig godt. Om de er rå? Ja, det er de. Er du redd for rå kamskjell kan du alltids svisje dem i stekepanna.

Vi har mange andre oppskrifter på kamskjell som du finner her.

Hovedrett: Kylling med 40 hvitløkfedd og hasselbackpoteter

Hovedretten er klassiker som høres skremmende ut for alle som ikke har prøvd det før. 40 hvitløkfedd høres voldsomt ut, det kan jeg skjønne. Men, det som skjer når du baker hvitløkfedd er at du tryller bort det skarpe og lokker frem det søte i denne fabelaktige grønnsaken. De myke hvitløkfeddene moses sammen med en god dæsj crème fraîche og du får den herligste sausen du har laget på lang, lang tid!

I tillegg server jeg hasselbackpoteter og kanskje en liten enkel salat med den klassiske dressingen: olje, hvitløk, sennep og sitron.

Dessert: Creme brulée

Denne elegante retten er faktisk ikke så vanskelig å lage som mange vil ha det til. Det som kanskje er utfordrende er å lage den karamelliserte toppen. Det er ingen sak om du har en Creme brulée-brenner (eller skibrenner!), ellers må du sette grillelementet i ovnen på full guffe, vente til det bli varmt, drysse over sukker, sette inn formene helt øverst i ovnen og passe på som en smed...

Håper du blir inspirert til å lage god mat i helgen!

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
Her er alle ukemenyene
Denne kyllinggryta lager du i dag

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media