• Flere reisesaker på db.no/reise.
(Magasinet Reiselyst): Peruanerne fortærer 70 millioner marsvin i året, men nasjonalretten ceviche er langt mer appetittvekkende.
- Best i Lima, nei best i verden!
Ikke spørsmål om tvil en gang, nærmest garanterer kelner Jorge Almera ved restauranten Portofina på byens mest eksklusive adresse, LarcoMar i trendy Miraflores.
Vi har forhørt oss om kvaliteten på stedets spesialitet. Responsen er lovende. Når Almera like etterpå serverer en Pisco Sour som aperitiff sammen med ferske reker i potetpuré som forrett, er vi langt inne i selve essensen av landets kulinariske nytelser.
Så kommer hovedretten. Ceviche er fersk fisk «kokt» i limejuice. Det smaker sterkt av chili, syrlig av sitrus og søtt av mais.
Kombinasjonen er en smakseksplosjon av de sjeldne, og grunnen til at Perus nasjonalrett omtales som «den nye sushien».
Marsvin på grillen Men det er ikke mange år siden mateksperter ville ledd høyt av den som vurderte å oppsøke Peru på grunn av gastronomi.
Landet har nærmest vært beryktet for å spise kjæledyr:
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger