Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Spør denne dama om du vil ha kaffe eller te, flyr du med verdens beste flyselskap

Vinner for andre år på rad.

VERDENS BESTE FLYSELSKAP: For andre år på rad stikker Qatar Airways av med tittelen verdens beste flyselskap, i The World Airline Awards. Foto: LUKE MACGREGOR/REUTERS/NTB SCANPIX
VERDENS BESTE FLYSELSKAP: For andre år på rad stikker Qatar Airways av med tittelen verdens beste flyselskap, i The World Airline Awards. Foto: LUKE MACGREGOR/REUTERS/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): For andre år på rad stikker Qatar Airways av med tittelen verdens beste flyselskap, i The World Airline Awards.

Vinneren ble kunngjort ved Farnboroug Air Show i Storbritannia, etter en undersøkelse analysebyrået Skytrax har gjennomført med over 18 millioner passasjerer.

Reisende fra over 160 land deltar undersøkelsen hvert år, i det som er verdens største tilfredshetsundersøkelse blant flypassasjerer.

QATAR AIRWAYS: En av Qatar Airways' Boeing 787 Dreamliner - maskiner, lander under Farnborough International Airshow i  England. Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP/NTB SCANPIX
QATAR AIRWAYS: En av Qatar Airways' Boeing 787 Dreamliner - maskiner, lander under Farnborough International Airshow i England. Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP/NTB SCANPIX Vis mer

Det var administrerende direktør i Skytrax, Edward Plaisted, som kunne gratulere Qatar Airways som raskt har klatret til topps fra sin åttendeplass for seks år siden, skriver Sydney Morning Herald.   

Over 200 selskaper Ifølge The World Airline Awards omfatter undersøkelsen over 200 flyselskaper, fra de aller største internasjonale selskapene til mindre flyselskap som bare flyr innenlandsruter.

Passasjerene har blitt stilt spørsmål hvor tilfredse de er i 38 kategorier om alt fra service under innsjekking og service om bord, til komfort, renslighet, mat, drikke og underholdning.

Nest beste lavprisselskap Norwegian er kåret til det nest beste lavprisselskapet i Europa, bak Easyjet som forøvrig også kåret til det femte beste lavprisselskapet i verden, en liste som toppes av Airasia.

Bjørn Kjos' selskap som i går la fram et plussresultat for andre kvartal på 125 millioner kroner før skatt, klatrer opp en plass fra i fjor og havner foran Niki, Germanwings, og Wizzair som følger på de neste plassene.

Konkurrenten Ryanair er ikke med på topp ti blant lavprisselskapene.

Vil bli best - Vi er veldig fornøyde, og det er et bevis på at folk setter pris på produktet vårt, sier informasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

På spørsmål om hvordan den norske lavprisgiganten skal bli best i Europa, svarer informasjonssjefen:

EUROPAS NEST BESTE: Norwegian er kåret til det nest beste lavprisselskapet i Europa, bak Easyjet. Foto: NORWEGIAN
EUROPAS NEST BESTE: Norwegian er kåret til det nest beste lavprisselskapet i Europa, bak Easyjet. Foto: NORWEGIAN Vis mer

- Vi har hele tiden et mål om å være det foretrukne selskapet. Vi ønsker at Norwegian skal være folks førstevalg, og jobber hele tiden med å bli enda bedre.

Beste i Europa Det beste flyselskapet i Europa er i år som i fjor Turkish Airlines. Selskapet vinner foran Lufthansa og Swiss International Air Lines, og Swiss International Air Lines.

Star Alliance som Sas er en del av, ble kåret til den beste flyalliansen i verden.

Sas kommer på andreplass bak Finnair og foran Norwegian, på kåringa over beste flyselskap i Nord-Europa.

Verdens beste flyselskap 2012 Fjorårets plassering i parentes.
1. Qatar Airways (1)
2. Asiana Airlines (3)
3. Singapore Airlines (2)
4. Cathay Pacific Airways (4)
5. Ana All Nippon Airways (11)
6. Etihad Airways (6)
7. Turkish Airlines (9)
8. Emirates (10)
9. Thai Airways International (5)
10. Malaysia Airlines (12)
11. Garuda Indonesia (19)
12. Virgin Australia (32)
13. Eva Air (16)
14. Lufthansa (15)
15. Qantas Airways (8)
16. Korean Air (24)
17. Air New Zealand (7)
18. Swiss Int'l Air Lines
19. Air Canada (21)
20. Hainan Airlines (23)

Europas beste flyselskap 2012 1. Turkish Airlines
2. Lufthansa
3. Swiss International Air Lines
4. Aegean Airlines
5. British Airways
6. Finnair
7. KLM Royal Dutch Airlines
8. Austrian Airlines
9. Easyjet
10. Air France

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!