Spørsmålene som kan gi svar på den uløste MS-gåten

Innvandrere fra land der sykdommen nærmest er ikke-eksisterende, rammes hyppigere når de flytter til Norge enn nordmenn som har bodd her hele livet.

ET HUNDELIV: Liv Kiøsterud ble adoptert fra Bangladesh til Norge da hun var et halvt år. I voksen alder ble hun diagnostisert med MS. Hun har to hunder; en dachs og en vorsteh, som gjør at hun kommer seg ut på tur mens mann og barn er på skole og jobb. Foto: Nina Hansen
ET HUNDELIV: Liv Kiøsterud ble adoptert fra Bangladesh til Norge da hun var et halvt år. I voksen alder ble hun diagnostisert med MS. Hun har to hunder; en dachs og en vorsteh, som gjør at hun kommer seg ut på tur mens mann og barn er på skole og jobb. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva nervesykdommen Multippel sklerose (MS) skyldes, er en uløst gåte i forskningsverdenen. Men én faktor som nå er i ferd med å sette forskere på rett spor, er en stadig økende trend:

Innvandrere fra land der sykdommen nærmest er ikke-eksisterende rammes hyppigere når de flytter til Norge, og får ofte en hardere sykdom, enn nordmenn som har bodd her hele livet.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer