Spørsmålene som kan gi svar på den uløste MS-gåten

Innvandrere fra land der sykdommen nærmest er ikke-eksisterende, rammes hyppigere når de flytter til Norge enn nordmenn som har bodd her hele livet.

ET HUNDELIV: Liv Kiøsterud ble adoptert fra Bangladesh til Norge da hun var et halvt år. I voksen alder ble hun diagnostisert med MS. Hun har to hunder; en dachs og en vorsteh, som gjør at hun kommer seg ut på tur mens mann og barn er på skole og jobb. Foto: Nina Hansen
ET HUNDELIV: Liv Kiøsterud ble adoptert fra Bangladesh til Norge da hun var et halvt år. I voksen alder ble hun diagnostisert med MS. Hun har to hunder; en dachs og en vorsteh, som gjør at hun kommer seg ut på tur mens mann og barn er på skole og jobb. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva nervesykdommen Multippel sklerose (MS) skyldes, er en uløst gåte i forskningsverdenen. Men én faktor som nå er i ferd med å sette forskere på rett spor, er en stadig økende trend:

Innvandrere fra land der sykdommen nærmest er ikke-eksisterende rammes hyppigere når de flytter til Norge, og får ofte en hardere sykdom, enn nordmenn som har bodd her hele livet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer