(Dagbladet): Ikke et vondt ord om tavernaklassikere som saftige grillspyd og lammekoteletter, men det greske øyriket bugner også av fantastiske råvarer fra både hav og åkerlapper. Når disse behandles med kjærlighet, blir de til matretter du husker lenge etter at ferien er over.
Huleboerkost
Gamlebyen på Rhodos er en av Europas best bevarte middelalderbyer, og når feriefolket så smått begynner å tenke på middag, kan det virke som om det er ekte middelaldermat som frister mest.
Store, grillede kjøttbiter serveres i gamlebyens mange restauranter sammen med rause glass med kald Mythos. Men etter fem dager med kjøtt og pommes frites, begynner kanskje huleboeren å ønske seg mat med annen tekstur og farge.
Sprellfersk, gresk matkultur
I et parallellt matunivers på samme øy finner vi en typisk, gresk taverna. Akkurat en slik som mange nordmenn drømmer om å finne i ferien.
Fiskerestauranten «To Fresco» ligger like utenfor landsbyen Afandou nordøst på øya, og drives av ekteparet Maria og Manolis Perou.
Men å drive blåmalt tavernaidyll utenfor turisttråkket har også sin pris. Bare de modigste turistene finner frem. Det er synd. For hver eneste morgen drar Manolis ut og fisker.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger