Sprit opp pølsene

Med enkle grep blir pølsene ekstra sprø og saftige på grillen.

Lei av den trauste ventepølsen?

Det er ingen grunn til å servere kjedelige standardpølser, når du med enkle grep kan oppgradere dem.

I videoen over viser grillmester Jan Ivar Nykvist hvordan du kan gjøre grillpølsene mer spennende for både små og store.

Barna, eller de litt pølseskeptiske vil nok sette pris på pølsespiralene, som gir større grillflate, sprø pølser, og ikke minst: Mye rom du kan fylle med litt godt, hjemmelaget tilbehør.

For deg som ønsker deg saftigere pølser har Nykvist et annet triks i ermet: Prøv et ølbad.

(Skulle du ikke ha øl tilgjengelig, eller drikker du ikke øl, kan du alltids prøve med ingefærøl eller buljong. Men vi anbefaler å prøve ølbad: Pølsene skal grilles etterpå, så mesteparten av alkoholen vil fordampe.)

Er det viktig for deg at pølsene er sunne i tillegg til at de er gode, kan du ta en titt på Bramats tester av grillpølser og gourmetgrillpølser.

Bli en grillmester i sommer Kokken Jan Ivar Nykvist er fire ganger norgesmester i grilling, og har et sølv i EM og et sølv i VM i grilling. Han er lagleder for grillaget Team BarbieQ og er nok mest kjent for sin deltagelse i Norges Grillmester i fjor sommer, der han kom på andre plass.

Nå deler han sine beste grilltips med Dagbladets lesere i en videoserie produsert i samarbeid med Se.no.

Tidligere har han vist hvordan han tenner opp grillen, og hvordan han steker burgere.

GRILLPØLSER: I videoen over viser Jan Ivar Nykvist hvordan du lager pølsespyd, spiralpølser og pølser i ølbad. Foto: SE.NO
GRILLPØLSER: I videoen over viser Jan Ivar Nykvist hvordan du lager pølsespyd, spiralpølser og pølser i ølbad. Foto: SE.NO Vis mer