SØT FRISTELSE: Er det ett tidspunkt du skal skeie ut med eplekake, er det nå. Butikkene er fulle av deilige, norske epler. Denne kaken har fått tilsatt kransekakemasse og karamellsaus, noe som gjør den ekstra saftig, søt og god. Foto: KRISTINE ILSTAD/DET SØTE LIV
SØT FRISTELSE: Er det ett tidspunkt du skal skeie ut med eplekake, er det nå. Butikkene er fulle av deilige, norske epler. Denne kaken har fått tilsatt kransekakemasse og karamellsaus, noe som gjør den ekstra saftig, søt og god. Foto: KRISTINE ILSTAD/DET SØTE LIVVis mer

Sprø, søte og syrlige: Tid for syndig eplekake

Sjekk ut matbloggernes beste oppskrifter på eplekake.

• Flere matsaker på db.no/mat
Knapt noe kan slå smaken av norske epler når de er på sitt beste. Og det er akkurat nå.

Sprø, søte, syrlige, aromatiske, saftige. Din favorittepletype finnes garantert i fruktdisken.

Eplene kan brukes til så mangt. Nyt dem naturelle, press eplejuice, lag eplesyltetøy - eller gå for noe av det aller beste du kan lage av epler; eplekake.

KLASSIKER: Kakebokforfatter og blogger Thea Bolstad sverger til en saftig og klassisk variant av eplekake. Foto: THEA BOLSTAD
KLASSIKER: Kakebokforfatter og blogger Thea Bolstad sverger til en saftig og klassisk variant av eplekake. Foto: THEA BOLSTAD Vis mer

Fransk epleterte: Den franske ambassadekokkens beste triks

En sikker vinner - Eplekake er jo høstkaken over alle høstkaker, og slår alltid an! Jeg kjenner absolutt ingen som ikke liker eplekake!, sier blogger Kristine Ilstad

Hun driver Norges største kakeblogg Det søte liv, som har langt over 50 oppskrifter bare på eplekaker.

SMAK AV HØST: De norske eplene er på sitt aller beste akkurat nå, og eplekake er noe av det beste du kan lage av dem. Foto: KERSTIN MERTENS/SAMFOTO
SMAK AV HØST: De norske eplene er på sitt aller beste akkurat nå, og eplekake er noe av det beste du kan lage av dem. Foto: KERSTIN MERTENS/SAMFOTO Vis mer

- Mulighetene for å utnytte høstens mest populære frukt, er uendelig mange. Eplekaker kan lages med eller uten krydder, med eller uten nøtter, med karamellsmak, med vaniljekrem eller med fløtekrem, illustrerer hun.

Saftige favoritter Bloggerens egen favoritt er syndig eplekake.

- Det er en vanlig eplekakeoppskrift som er gjort ekstra deilig med kransekakemasse og karamellsaus. Den blir utrolig smakfull og saftig, forteller Kristine Ilstad.

Thea Bolstad driver bakebloggen My little kitchen, og stakk av med tittelen Årets matblogg under Vixen Blog Awards i fjor.

Hun er kanskje mest kjent for sine vakre rosekaker, og ga nylig ut sin første kakebok. Eplekakefavoritten hennes er en saftig klassiker.

- Eplekaken er saftig, god og servert med is smaker den helt nydelig. Eplekake er perfekt å lage om høsten når eplene er på sitt beste! sier Bolstad.