Stadig flere eksperter advarer mot for tidlig menisk-operasjon

Mener det ikke automatisk bør være førstevalg.

TRENER KNÆRNE: Inger Lise Eng demonstrerer en av øvelsene hun har hatt mest utbytte av. Bulgarsk utfall er en ett-bens knebøy der den bakre foten hviler på en benk. Den gir stabilitet, balanse og styrket støttemuskulatur.  Foto: Thomas Rasmus Skaug
TRENER KNÆRNE: Inger Lise Eng demonstrerer en av øvelsene hun har hatt mest utbytte av. Bulgarsk utfall er en ett-bens knebøy der den bakre foten hviler på en benk. Den gir stabilitet, balanse og styrket støttemuskulatur.  Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stadig flere i fagmiljøet advarer mot operasjon som førstevalg ved meniskskader.

- Et MR-bilde som viser en meniskskade er ikke lenger en inngangsbillett direkte til operasjonsstua. Det er ikke alltid at menisken er opphav til smertene engang.

Det sier overlege og spesialist i ortopedisk kirurgi Nina Jullum Kise ved Martina Hansens Hospital. Hun arbeider med en doktorgrad om meniskskader, og er en av flere eksperter som er kritiske til kirurgiske inngrep uten at alternativer er vurdert eller prøvd i forkant.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer