Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Står du i denne gata er du i USAs mest uhøflige by

Er likevel blant nordmenns storbyfavoritter.

TRONER PÅ TOPP: New York får førsteplassen i kåringen av USAs mest uhøflige by. Foto: Colourbox
TRONER PÅ TOPP: New York får førsteplassen i kåringen av USAs mest uhøflige by. Foto: Colourbox Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): New York tar tilbake tittelen som USAs mest uhøflige by, eller byen med de mest uhøflige innbyggerne. I en ny stor undersøkelse har magasinet Travel Leisure kåret USAs beste og verste byer innenfor en rekke kategorier.

Tungvektstittelen i fiendtlighet får «The Big Apple», en tittel byen ikke har hatt siden 2009.

New York er likevel verdt et besøk, byen får nemlig også førsteplass i kategoriene best mangfold og fantastiske teatre.

En god nummer to På andre plass i kåringen finner vi Miami. Menneskene her er vakre, litt ville, har dårlig humør og er forferdelige sjåfører, ifølge undersøkelsen.

Til tross for en andre plass på lista har Miami flere gode sider som trekker opp. Nattlivet med fantastiske barer, klimaet og strendene er bare noen av grunnene til å besøke byen.

VAKRE MENNESKER:  Byen er kanskje USAs nest mest uhøflige, men er også en av byene med vakrest mennesker. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet
VAKRE MENNESKER: Byen er kanskje USAs nest mest uhøflige, men er også en av byene med vakrest mennesker. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet Vis mer

Miami fikk også en fjerdeplass i kategorien beste sjekkested for single, og en tredjeplass i kategorien attraktive mennesker, og er dermed det perfekte stedet å reise på singeltur.

Skittkasting i hovedstaden At det kan bli høye temperaturer og skittkasting i politikken i USA, er ingen hemmelighet. Kanskje er det også derfor Washington D.C har blitt stemt fram som den tredje mest uhøflige byen.

Selv om hovedstaden fremdeles troner høyt på lista over beste reisemål for familier, har byen tapt to plasser siden 2011 når det kommer til høflighet.

Har du allerede bestilt deg en tur hit, kan du trøste deg med at Washington får førsteplass i kategorien beste museer, og en annen plass for beste historiske monumenter.

Store og fiendtlige En oversikt over de 20 mest uhøflige byene viser en overbærende trend: Jo større byen er, jo mer fiendtlig er den.

Derfor er det kanskje ikke så rart at USAs nest største by også havner høyt opp på lista, nærmere bestemt på en fjerdeplass.

Englenes by, Los Angeles, viser faktisk tegn til forbedring etter å ha blitt kåret til den desidert mest uhøflige byen i fjor. De lokale har fremdeles del å jobbe med når det kommer til sjarm, men er til gjengjeld attraktive og stilige.

Dersom du skulle bli såret av noen i byen kan du alltids trøste-shoppe. Los Angeles fikk nemlig tredjeplass i kategorien beste design butikker.

Byen med de nesevise By nummer fem på lista til Travel Leisure er Boston. Menneskene her fikk høy score når det kommer til intelligens, men ikke høflighet.

Dette kan ha å gjøre med at de lokale mer enn gjerne skryter av alle idrettslagene sine. Og byen fikk faktisk en andreplass i kategorien mest sportsgal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media