Står sofaen din her kan den bli ødelagt

Sofaen din liker verken sol eller kjæledyr. Få med deg tipsene som holder den fin lenge.

LYS OG VARME: Visste du at sofaen din kan bli raskere stygg om du lar den stå i mye dagslys og direkte solskinn? FOTO: Produsenten
LYS OG VARME: Visste du at sofaen din kan bli raskere stygg om du lar den stå i mye dagslys og direkte solskinn? FOTO: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å kjøpe sofa er ofte et av de viktigste innkjøpene du gjør til hjemmet ditt. Ikke bare fordi sofaer og sittegrupper som oftest kommer med en nokså heftig prislapp, men også fordi det er et møbel de aller fleste bruker mye hver eneste dag.

Og når man har funnet og gått til innkjøp av drømmesofaen, ja da kan det kanskje lønne seg å vite litt om hvordan man best tar vare på den.

Plassering er viktig Det er faktisk ikke tilfeldig hvor du plasserer sofaen din om du vil at den skal ha et langt liv. Både tekstilsofaer og møbler i hud tåler dårlig direkte sollys.

- Ja, lys vil over tid svekke fibrene og fargestoffene i møbeltekstiler, forklarer Stine Johnsen hos møbelkjeden Living til Bonytt.no.

- Så direkte sollys er ikke ideelt for verken tekstil- eller hudmøbler.

Skjerm sofaen for varme og lys Tekstiler og fibre blir fort svekket av varme og lys, noe som kan både ødelegge eller alvorlig forkorte levetiden på sofaen.

- Sofaen ikke bør plasseres nær varmeovner eller andre varmekilder. I tillegg er det viktig å verne den mot direkte sollys, forklarer Johnsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer