Start det nye året med Karlas egg benedict

Proppfulle av proteiner og mineraler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

- Siden jeg ikke er så opptatt av alle slags slankekurer, selv ikke nå i januar, så nyter jeg mitt posjerte egg sammen med en nydelig hollandaisesaus. Det er en perfekt kombinasjon, sier Karla, og heller gyllengul og nylaget saus over et fristende smørbrød med skinke, spinat - og posjert egg.

- Dette kalles egg benedict, en skikkelig klassiker som jeg er veldig glad i, sier hun.

- Jeg foretrekker spekeskinke på smørbrødet, men mange velger sprøstekt bacon eller kalkunskiver. Ønsker du en vegetarvariant, så server spinat sammen med egget. Gjerne lun spinat, sier Karla.

Hjemmelaget hollandaise Hollandaisesausen må være hjemmelaget. Karla er veldig glad i, og veldig flink til, å lage sauser, og hollandaise er en av favorittene.

- Lag din egen istedenfor å kjøpe pakkesaus. Det er ikke så vanskelig, det er bare gøy! Du må bare tørre å prøve, og ha respekt for temperaturer. Lag sausen i vannbad istedenfor i kjele, det er mye lettere, sier Karla.

I tillegg til å smake godt, er et egg proppfullt av proteiner, mineraler og vitaminer som er bra for kroppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer