Du leser nå Dagbladet Pluss

Stasjons­vogner i stortest: Vinneren er kanskje den beste bilen vi har testet

Tross diesel og stasjonsvogn, det er ingen grunn til å være skeptisk: I testen av BMW 520D, Volvo V90 og Mercedes-Benz 220D finner vi nemlig verdens kanskje beste bil.

BAUTAER: Volvo V90 (t.h) har med
bra troverdighet klatret opp
i premiumsegmentet
sammen med de tyske konkurrentene BMW 520D (i midten) og Mercedes-Benz 220D. I denne stortesten får du vite hvilken av bilene Autofil kårer til testens beste. Foto: Kasper van Wallinga
BAUTAER: Volvo V90 (t.h) har med bra troverdighet klatret opp i premiumsegmentet sammen med de tyske konkurrentene BMW 520D (i midten) og Mercedes-Benz 220D. I denne stortesten får du vite hvilken av bilene Autofil kårer til testens beste. Foto: Kasper van WallingaVis mer

Konseptet stasjonsvogner er gammelt og genialt. De finnes i alle størrelser og har spesielt en åpenbar fordel. De er superprakiske og romslige. I manges oppfatning er de også de peneste. De fleste fås også med firehjulsdrift.

Men de siste årene har de fått sterk konkurranse med tilsvarende toboks-konsepter, men med bakkeklaring. Suvene stikker av med 32,7 prosent av personbilsalget og det er lett å forstå. Man får noe høyere bakkeklaring og en oppreist sittestilling som gir en følelse av sikkerhet og god oversikt.

Men SUVene er som regel også tyngre, har høyere tyngdepunkt, større hjul og dårligere aerodynamikk enn tilsvarende stasjonsvogner. Summen av dette gir dårligere kjøreegenskaper og høyere forbruk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.