Moro hele året: Oppdal har mye å by på hele året, om du liker utendørs aktiviteter. Ta for eksempel Hovdenekspressen til toppen av slalåmbakkene og sett utfor med sykkel og hjelm! Løypene er utfordrende for alle nivåer. Foto: Torild Moland / Magasinet Reiselyst
Moro hele året: Oppdal har mye å by på hele året, om du liker utendørs aktiviteter. Ta for eksempel Hovdenekspressen til toppen av slalåmbakkene og sett utfor med sykkel og hjelm! Løypene er utfordrende for alle nivåer. Foto: Torild Moland / Magasinet ReiselystVis mer

Stedet er mest kjent for å være morsomt på vinteren, men du kan like gjerne dra hit på sommeren

Rå juving i naturen, zipline, fotturer og stisykling i verdensklasse. Oppdal er et eldorado for den som liker utendørs aktiviteter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Liker og liker, tenker jeg og ser 10 meter ned i det som for meg er et åpent gap i naturen med vann på bunnen. Men som for guidene Tammy Muir (24) fra Sør-Afrika og canadiske Emily Bakker (28) er en tur i parken.

- Hold armene i kryss over brystet, og beina samlet. Bare pass på at du hopper langt nok ut, så du ikke krasjer i fjellet der nede, sier Emily og peker på stedet der fjellet skråner ut i vannet igjen.

Jeg vurdere å spørre om det går en vei rundt, men biter det i meg. Kan ikke være kylling. Her er det bare å gjøre som Emily sier, spenne fra og håpe på det beste. De kan jo ikke sende oss ut på noe som ikke er trygt. Eller – kan de?

Emilie (12) hopper først. Denne ungdommen. En-to-tre og ferdig med det. Storebror Jacob etter, samme der. Så var det mor, da.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn