Steinbitfiske med kajakk og susp

Det er sjelden at en fisketur stiller krav om suspensorium og beinbeskyttelse. Gjør du som Vi Menns svensk-norske frilanser og hiver deg ut i en fiskekajakk for å fiske steinbit, er det helt nødvendig utstyr!

RÅTT: Steinbit fra kajakk både ser rått ut og er det! Johan Svenson
RÅTT: Steinbit fra kajakk både ser rått ut og er det! Johan Svenson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Denne dristige aktiviteten har kommet for å bli, og blir stadig mer populær i nordlige strøk, der fiskene er større og mer aggressive. Lengst opp i nord er fiskene sinte og store nok for en uforglemmelig fight. Blant de ivrigste kajakk-fiskerne i Tromsø er Johan Svenson, opprinnelig fra Sverige, nå godt norsk gift.

Vi Menn har prøvd lykken utenfor Tromsø - og fisken uteble slett ikke! I tillegg til de fantastiske - og kanskje nervepirrende - fiskeopplevelsene får kajakk-fiskerne en miljøvennlig frihet som er vanskelig å overtreffe.

Stygg-pen - I mine øyne er steinbiten en av de vakreste fiskene vi har i nordiske farvann. Dessuten smaker den fantastisk på grillen. Men en spesielt bra fighter skal man ikke anklage den for å være. Hvis steinbiten ikke byr på en minneverdig kamp på veien opp til overflaten, blir ofte situasjonen det omvendte når den har kommet opp, og det er da det begynner å bli spenningsfylt, understreker artikkelforfatteren.

Susp og klepp En kort huggkrok (klepp) med tau på gjør det mulig å holde fisken på armlengdes avstand, men det slutter bestandig med en brytekamp i sittebrønnen når kroken skal ut av den kraftfulle kjeven. Her oppe i nord er det ikke uvanlig med fisk over 10 kilo og når en sånn kjempe ligger og freser i fanget noen centimeter fra familiejuvelene må man holde tungen rett i munnen. For å minimere skaderisken bør man hele tiden holde opp fiskens hode litte grann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.