Stian (27) og Haakon (26) skal reise jorda rundt for Dagbladet

Får eget reiseprogram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste ukene har vi lett etter to venner som skal reise jorda rundt med sitt eget reiseprogram på Dagbladet og DBTV i sommer.

Nå er vi i mål.

Etter ivrig diskusjon er det klart at 27 år gamle Stian Rasch og 26-årige Haakon Sanne skal lose seerne gjennom den spektakulære reisen.

Langt vennskap - Haakon sendte meg et bilde av konkurransen fra mobilen sin, og sa «se her! det her er oss!». Så da var det bare å delta, humrer Rasch.

De to muntre kompisene fra Asker har holdt sammen siden de begynte på barneskolen, og kom videre til intervjurunden med videoklippet du ser øverst på denne sida.

Der knivet de mot fire andre dyktige duoer.

Se andre bidrag på bit.ly/delverden
Mens Stian er profesjonell fotballspiller for Mjøndalen i 1. divisjon, jobber Haakon som selger og montør av solavskjerming for Fargerike. Begge trives godt i høyt tempo, og ser frem til å utforske nye deler av verden sammen.

- Vi har faktisk aldri reist sammen før. Vel, sett bort fra familieturer da vi var små, så vi gleder oss veldig!

Hopper i det
3. juli setter kompisene seg på det første flyet, sammen med en utsendt fra Dagbladet og to videomenn fra produksjonsselskapet Ellioth & Winther, for å oppleve en 16-dagers mysterietur rundt jorda.

Reiseprogrammet arrangeres i samarbeid med Tele2.

Stian og Haakon får ikke vite hvor de skal før de er på vei, men blir sendt til en rekke land for å jobbe som programledere. Samtidig skal de også dokumentere turen med mobiltelefonene sine.

- Alle reisemål er bra, men det hadde vært ekstra spennende å oppleve steder vi neppe hadde besøkt ellers. Noe helt unikt, fastslår Rasch, som mener at han trives like godt i storbyen som langt utenfor turistløypene.

- Utfyller hverandre
Radarparet har ikke jobbet noe særlig foran kamera før, men ser veldig fram til å prøve seg som programledere.

- Vi har nok et godt samspill, og utfyller hverandre bra, smiler Sanne når vi spør hvorfor akkurat de vant.
Reiseprogrammet sendes på Dagbladet og DBTV fra slutten av juli, og skal vise en rekke spennende og eksotiske reisemål på tvers av verdenskartet.

PÅ SPARKET: Duoen har hengt sammen i over 20 år, men skal for første gang dra på en ordentlig langtur sammen. (Foto: Lasse Lervik/Dagbladet)
PÅ SPARKET: Duoen har hengt sammen i over 20 år, men skal for første gang dra på en ordentlig langtur sammen. (Foto: Lasse Lervik/Dagbladet) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer