Stikker som en symaskin, og konsekvensene kan bli fatale

Disse insektene må du se opp for i sommer.

FÆRRE VEPS: - Det var mye veps i fjor, noe som tyder på at det blir færre i år. På grunn av fjoråret, var det mange dronninger på våren i år. Da tror jo folk det blir mye veps, men det er motsatt, sier Frode Ødegaard i Norsk institutt for naturforskning (NINA).
FÆRRE VEPS: - Det var mye veps i fjor, noe som tyder på at det blir færre i år. På grunn av fjoråret, var det mange dronninger på våren i år. Da tror jo folk det blir mye veps, men det er motsatt, sier Frode Ødegaard i Norsk institutt for naturforskning (NINA). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det interessante med vepsen, er at den har topper annenhvert år - og det ser ut til å være i partallsår, sier forsker Frode Ødegaard i Norsk institutt for naturforskning (NINA).

Han har utarbeidet årets vepsevarsel, hvis budskap kan være til glede for de mest fryktsomme. Men selv om sommeren ligger an til å bli bedre enn i fjor i vepsesammenheng, kan høsten by på større utfordringer.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer