Stiligere oppussing skal du lete lenge etter

Funkishuset ble helt nytt innvendig.

- Da familien for en tid siden kjøpte denne funkisboligen tegnet av den velrenommerte arkitekten Nicolai Beer i 1936, var ikke førsteetasjen egnet som boligareal, sier interiørarkitekt MNIL Nicole Emblem i Veni Vidi AS.

I medias fokus Boligen har gjennom en omfattende ombygging innvendig fått nytt liv med et moderne, særpreget interiør.

Dette prosjektet er for øvrig aktuelt ved at det er en av de få boligene som nylig ble presentert i NIL, Norske Interiørarkitekters Landsforenings årbok for 2011.

Upraktisk i første etasje Utgangspunktet var blant annet at det var uheldige, store høydeforskjeller i førsteetasjen.

Førsteetasjen var også lite effektivt utnyttet fordi den hadde mange små og mørke boder.

Knytter sammen huset med hagen Det ble raskt enighet mellom de involverte om at denne dystre førsteetasjen burde integreres med de andre to etasjene i boligen.

Nå skulle anledningen også benyttes til å åpne opp og knytte hus og hage sammen på en ny og bedre måte enn før.

Foldedørene gjør jobben Løsningen var å rive store deler av fasaden i første etasje og erstatte den med en rekke brede foldedører.

Disse åpner opp huset på bred front ut mot hagen. Hagen skjermes av høye trær og gråmalt gjerde mot gaten.

Hagen byr for øvrig på to terrengterrasser og et uterom med både gressplen og utebod.

Omorganisering og sammenheng mellom tre etasjer - I tillegg gjennomgikk hele villaen en totalrenovering og omorganisering av alle tre etasjer. Resultet er at boligen på 265 kvadratmeter ble mer i pakt med vårt tids måte å leve på, mener interiørarkitektene MNIL Nicole Emblem og Cathrine Heyerdahl.

Kjøkkenet i høysetet Kjøkkenet som er familiens mest brukte oppholdsrom fikk hedersplassen like ved utgangen til hagen.

Plass for familie og venner Kjøkkenet, som er en åpen sone, er i tillegg utrustet med en peis som er hevet litt opp på veggen, og en raus spiseplass. Den har på samme tid plass til både eierfamilien på fire og gjester.

En rekke nye rom overtok Resten av førsteetasjen ble omgjort til tidsmessige gjestesoverom, bad, vaskerom og garderobe.

Nye rom, også i annen etasje Andre etasje inneholder etter omorganiseringen av huset både et lyst og luftig oppholdsrom med tilstøtende, kombinert bibliotek og arbeidsrom.

Wow, en spesialdesignet bokhylle Her prydes den ni meter lange sideveggen av en helt spesiell bokhylle. Den har interiørarkitektene selv tegnet til nettopp dette huset - og til eieren, som er filmregissør.

Et moderne mediamøbel Den er blant annet bygget opp i flere «lag» for å romme både eierens omfattende filmsamling, musikkanlegg og bøker.

Bad på toppen I tillegg til badet i første etasje ble det bygget et rommelig bad også i tredje nivå. Sammen med tre store soverom fyller det hele øverste nivå i huset.

Innbydende inngangsparti Inngangen til huset gjennomgikk også en fullstendig fornyelse. Og som resten av boligen preges av Veni Vidis balanserte blanding av nytt og gammelt.

En spenstig miks - For å gi huset et passende tilsnitt av vår tid og moderne arkitektur brukte vi blant annet rene flater, buede former, mosaikkfliser samt moderne møbler opp mot antikviteter, forteller interiørarkitektene Nicole Emblem og Cathrine Heyerdahl til klikk.no

Bevarte originalen - Det viktige, både for oss og familien, var å bevare husets originale funkispreg.

Les mer:
Se hvordan interiørarkitekten forandret boligen med furuinteriøret
Ny, perfekt plen på to uker
Ekspertenes beste hagetips

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

POSITIVT SAMSPILL: Fra kjøkkenet og stuen er det nå utmerket utsikt og kontakt med de grønne uteområdene. Foto: T. Xavier Floyd
RAMMER I ROMMET: Åpningen mot rommet innenfor er møblert og velbalansert som et maleri. Foto: T. Xavier Floyd
LETT Å LIKE: Klassiske designmøbler som dette er både komfortable å sitte i og et syn i seg selv - og de passer i renlinjete interiører. Foto: T. Xavier Floyd
PASSER SAMMEN: Samspillet mellom eldre og nye møbler går som en rød tråd gjennom hele prosjektet. Foto: T. Xavier Floyd
PEIS: Området rundt peisen er kledd i kleberstein. Det er laget en sittenisje med myke puter og pledd. Foto: Fotograf T. Xavier Floyd
HAGEN KOM TETT PÅ: Med rekken av nye, brede foldedører fikk familien god kontakt med den frodige byhagen. Foto: T. Xavier Floyd
STILREN: Trappen er rehabilitert, uten at den mister sin opprinnelige karakter. Foto: T. Xavier Floyd
EDLE GRUPPER: Sittegrupper som dette er som små oaser i det hvite stueinteriøret. Foto: T. Xavier Floyd
TILPASSET TIDA: Fliser i en svak grønnfarge som minner om funkistidas ofte sarte palett pryder baderommet. Foto: T. Xavier Floyd
TILPASSET PÅ MILLIMETEREN: Den lange bibliotek-bokhyllen som rommer både filmer, musikk og bøker, ble spesialtegnet til rommet av Veni Vidi. Foto: T. Xavier Floyd
OM FUNKISHUSET: - Dette prosjektet viser hvordan en eldre, funksjonalistisk bolig kan bringes inn i en helt ny tid, uten å miste sin opprinnelige identitet, sier president i NIL Trond Ramsøskar.  Foto: Espen Grønli
OM FUNKISHUSET: - Dette prosjektet viser hvordan en eldre, funksjonalistisk bolig kan bringes inn i en helt ny tid, uten å miste sin opprinnelige identitet, sier president i NIL Trond Ramsøskar. Foto: Espen Grønli Vis mer