Stillehavsøy søker par for gratis opphold i et halvt år

Søknadsfrist neste uke.

TASMANIA: Maatsuyker Island er så avsidesliggende at det knapt finnes bilder av den. Uansett, her søker de etter et par som kan bo et halvt år - gratis. Foto: NASA
TASMANIA: Maatsuyker Island er så avsidesliggende at det knapt finnes bilder av den. Uansett, her søker de etter et par som kan bo et halvt år - gratis. Foto: NASA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lyst til å bytte ut stress, mas og hverdagslivet med et halvt års gratis opphold på ei vakker øy i Stillehavet sammen med kjæresten?

Vel, nå er det faktisk mulig.

Tasmania Park and Wildlife Service søker nemlig etter et par som kan bo på øya Maatsuyker i seks måneder, enten fra mars til september, eller fra september til mars de to neste årene.

Paret som blir valgt ut, vil bli tildelt et hus med fire soverom helt for seg selv. En grønnsakshage følger med. Og husleia er som sagt null kroner.

Værmålinger

Men helt ferie blir det likevel ikke. Det følger noen plikter med i kontrakten, men ikke verre enn at de synes overkommelige.

Oppgaven er å vedlikeholde øyas bygninger, passe på planter og utføre daglige værmålinger for Australias metrologiske institutt.

Tasmania er australsk territorium, og Maatsuyker ligger sør for sydspissen av det australske fastlandet.

Og der er det ikke alltid tropevarme. Faktisk kan du glemme alt som har med palmesus og hvite tropiske strender å gjøre.

Værhardt

Skal du tilbringe et halvår her, særlig i det australske vinterhalvåret må du regne med vind, mye vind. Det er målt vindkast på 176 kilometer/timen på øya. Det sies at de første fyrvokterne på øya hadde med seg kyllinger og høner, men at fjærkreet blåste på havet.

Og - TV eller internett? Glem det. Finnes ikke.

Men, om du vil ha et rolig avstressende halvår med noen som står deg nær, ligger forholdene så absolutt til rette.

Myndighetene krever imidlertid at paret som får tilbudet må være ved god helse, og egnet til å leve og jobbe i disse omgivelse. De må dessuten kjenne hverandre godt og ha et tett forhold. Så her holder det ikke å invitere med seg en tilfeldig Tinder-date på en seks måneders gratis ferie.

Frister det? Her ser du hvordan du skal søke. Søknadsfristen er 30. januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer