Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Stinkende, brautende, fulle og belærende

Det finnes verre passasjerer enn barn på fly.

FORSVARSLØS: Babyskrik kan være ille. Brautende, stinkende voksne kan være verre. Foto: JOHN T. PEDERSEN
FORSVARSLØS: Babyskrik kan være ille. Brautende, stinkende voksne kan være verre. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Gruer du deg for hva ungene dine kan finne på i løpet av flyturen i jula? Fortvil ikke. Det finnes verre passasjerer, og de er voksne, mener den australske avisa Herald Sun.

Avisa har identifisert fem passasjertyper som kan være verre å få ved siden av seg.
 
1.Stinkende typer
Noengang dumpet ned på et sete, lettet over å ha tilbakelagt innsjekkinga, sikkerhetskontrollen og køen ved gaten, bare for å oppdage at sidemannen lukter så ille at du får lyst til å forlate flyet igjen? Har du opplevd det, glemmer du det ikke med det første.

En runde med såpe og vann, deodorant og tannbørste burde være en opplagt sak, men innsikten har ikke nådd alle.

Hva med kroppsluktscanner i tillegg til metalldetektor i sikkerhetskontrollen?

2. Overvektige som breier seg
Vi blir tyngre og tyngre, også i Europa. Noen burde klart kjøpt et sete ekstra. Er du riktig uheldig havner du mellom to sterkt overvektige.

UFORUTSIGBART: Flyturen kan være myk som silke eller ren tortur,avhengig av hvem du blir sittende sammen med. Kanskje er ikke bråkete barn så ille likevel. FOTO:TORBJØRN BERG
UFORUTSIGBART: Flyturen kan være myk som silke eller ren tortur,avhengig av hvem du blir sittende sammen med. Kanskje er ikke bråkete barn så ille likevel. FOTO:TORBJØRN BERG Vis mer

Du får ikke luft, du får ikke rørt deg. Å spise kan du glemme, men det er antagelig det minste problemet. Matlysten forsvinner.

Etter en slik flytur kan selv den mest barnefiendtlige komme til til å juble over et barn i nabosetet neste gang.

3. Fulle kompiser
Du møter dem heldigvis ikke så ofte. Til gjengjeld gjør de mye av seg når de er der. Det skjer gjerne når du er klar for en lur.

Inne-stemme har de ikke hørt om, eller den ble borte et sted i den tredje halvliteren på flyplassen.

De snakker høyt om biler, penger og seksuelle erobringer. Har kabinpersonalet uflaks, vanker slibrige kommentarer og et klyp i baken.

4. Fremmede som betror seg
Noen mennesker er så avvisende at et «hei» til sidemannen er et ord for mye. Andre bruker flyturen til debriefing og egenterapi.

BUNKRER: Noen nøyer seg med avisa og en kaffekopp. Andre drikker som om øl skulle være mangelvare i resten av verden. Resultatet viser seg ombord, hvor du ufrivillig får høre om alt fra biler til seksuelle erobringer. ILL.FOTO:TORBJØRN BERG
BUNKRER: Noen nøyer seg med avisa og en kaffekopp. Andre drikker som om øl skulle være mangelvare i resten av verden. Resultatet viser seg ombord, hvor du ufrivillig får høre om alt fra biler til seksuelle erobringer. ILL.FOTO:TORBJØRN BERG Vis mer

Umenneskelige sjefer, barndomstraumer, voldelige ektefeller, seksuelle problemer, det er mye du ikke vil vite som du kan få servert på et fly.

Bare vent til det blir lov å snakke i mobil hele veien. Da får vi mobil-blotterne på toppen.

5.Eksperten
Du kjenner typen, eksperten som har vært overalt, vet hvordan du skal takle ungene dine, sjefen din, ektefellen din og løse utfordringene i akkurat din bransje.

Svarer du imøtekommende på ett eneste spørsmål, kan du sitte i saksa. Du blir gissel, eksperten foreleser.

Eksperten er gjerne døv, om du skulle være så heldig å komme til orde. Sier du at du helst vil bo billig i Istanbul, får du et flammende innlegg om dyre designhoteller.

Forteller du at vennene dine bor i Berlin og vil guide deg når dere lander, vil eksperten likevel ramse opp alt du bare MÅ se i Berlin.

Som regel handler det om opplagte severdigheter som fjernsynstårnet på Alexanderplatz og Brandenburger Tor.