Stockholms Romeo og Julie sto bak Sveriges mest omtalte drapssak

Fredrik kom fra en av Sveriges mektigste familier. Ingun fra en av landets rikeste. Men fedrene nektet dem å leve ut kjærligheten.

Stockholms Romeo og Julie: Fredrik og Ingun kom begge fra mektige familier som forsøkte å skille dem. Som hos Shakespeare et endte det i tragedie og død. Foto: Ukjent/SVT Bild
Stockholms Romeo og Julie: Fredrik og Ingun kom begge fra mektige familier som forsøkte å skille dem. Som hos Shakespeare et endte det i tragedie og død. Foto: Ukjent/SVT BildVis mer

Drosjesjåføren kjente igjen paret i baksetet med det samme. Det var Fredrik og Ingun von Sydow. I bakspeilet så sjåføren hvordan Ingun tok av seg strømpene. Deretter tok hun på seg et par nye. Fredrik hadde en sammenbrettet jakke ved siden av seg på setet. Akkurat som strømpene var den full av flekker. Det var blod. Dagen før hadde Fredrik og Ingun vært Stockholms mest glamorøse par. Nå var de trippelmordere på flukt fra loven.

De hadde møtt hverandre en midtsommerkveld i Stockholms skjærgård i 1923. Fredrik og Ingun var begge 14 år. De var naboer i sommerhusene til foreldrene i Velamsund. Og de burde vært det perfekte par.

Fredrik var sønn av Hjalmar von Sydow- adelsmann, riksdagsmann for De konservative, tidligere politimester i Stockholm, formann i Sveriges Arbeidsgiverforening og Ridder av Vasaorden. Ingun var datter av Alrik Anton Sundén-Cullberg - direktør i Sveriges største forsikringsselskap Hansa. Familiene tilhørte Sveriges absolutt øverste overklasse. Men der sluttet likhetene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.