Aldersforskjell i parforhold

Stor aldersforskjell mellom deg og partneren? Slik takler dere utfordringene

Her er ekspertenes råd.

Slik takler dere utfordringene: - Aldersforskjell trenger ikke være noe problem. På besteforeldres tid var ikke det uvanlig. Stor aldersforskjell er vanligst tidlig, og til slutt i livet, sier familieterapeut Solveig Vennesland. Den «perfekte» aldersforskjellen skal være at kvinner bør finne seg en fire år eldre mann, og menn bør velge seg seks år yngre kvinner. Foto: NTB/Scanpix/Stockfoto
Slik takler dere utfordringene: - Aldersforskjell trenger ikke være noe problem. På besteforeldres tid var ikke det uvanlig. Stor aldersforskjell er vanligst tidlig, og til slutt i livet, sier familieterapeut Solveig Vennesland. Den «perfekte» aldersforskjellen skal være at kvinner bør finne seg en fire år eldre mann, og menn bør velge seg seks år yngre kvinner. Foto: NTB/Scanpix/Stockfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes faktisk en «perfekt» aldersforskjell, i hvert fall i følge østerriske forskere. Er du kvinne bør du finne deg en fire år eldre mann. Er du mann derimot bør du satse på en seks år yngre kvinne. Et paradoks, og som kjent ikke slik det fungerer. Noen ganger skjer det at partneren er betydelig yngre eller eldre enn den andre.

- Aldersforskjell trenger ikke være noe problem. På besteforeldres tid var ikke det uvanlig. Stor aldersforskjell er vanligst tidlig, og til slutt i livet. Den biten midt i betyr ikke så mye. Slik tiden er nå skifter vi partner, jobb og bolig mye oftere enn før. Flere faller for eldre partnere, sier Solveig Vennesland, familieterapeut i Vennesland og partner i Oslo og Sandefjord.

BLACK WEEK!

Les Dagbladet+ til påske for 139,-

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer