KOSEMAT:  Pizza er en rett som kan varieres i det uendelige. Vi er på jakt etter den ultimate pizzaoppskriften. Har du en oppskrift du alltid får skryt for? Send den inn til konkurransen. Foto: METTE MØLLER
KOSEMAT: Pizza er en rett som kan varieres i det uendelige. Vi er på jakt etter den ultimate pizzaoppskriften. Har du en oppskrift du alltid får skryt for? Send den inn til konkurransen. Foto: METTE MØLLERVis mer

Stor konkurranse: Lager du Norges beste pizza?

Lager du bedre pizza enn Karla? Send inn din oppskrift.

• Flere matsaker på db.no/mat

Taco og sushi. Jo, da, vi er glad i begge deler.

Men er det noe vi nordmenn ikke går lei av, så er det pizza.

For mange av oss er det kosemat nummer en. Slik er det også med Karla Siverts. 

STOR KONKURRANSE: Pizza fylt med kokte oksehaler og fetaost er en av Dagblad-kokk Karla Siverts' favoritter. Nå utfordrer hun deg: Lager du bedre pizza enn Karla? Send inn din oppskrift og du kan vinne en pizzaovn.
STOR KONKURRANSE: Pizza fylt med kokte oksehaler og fetaost er en av Dagblad-kokk Karla Siverts' favoritter. Nå utfordrer hun deg: Lager du bedre pizza enn Karla? Send inn din oppskrift og du kan vinne en pizzaovn. Vis mer

Når Dagbladets kokk baker pizza går hun sine egne veier.

Det gjør kanskje du også?

Norges beste Vi tror det er utallige spennende oppskrifter der ute og ønsker å kåre «Norges beste pizza». 

Send inn din oppskrift, gjerne med et bilde. Vinner får en pizzaovn fra OBH Nordica.

2. og 3. premie er den helt ferske boka «Verdens beste pizza», med over 60 oppskrifter og tips fra verdens beste pizzakokker.

Stor konkurranse: Lager du Norges beste pizza?

Vinneren og de to andre oppskriftene offentliggjøres i Dagbladet fredag 20.februar.

Juryen består av Dagblad-kokk Karla Siverts, pizzabaker Eirik Sevaldsen og den norsk-italienske kokebokforfatteren Mariangela Di Fiore.

Karlas beste tips
Har du lyst til å komponere en oppskrift eller forbedre din egne, kan du plukke med deg noen tips fra Dagbladets kokk.

Når Karlas Siverts skal lage pizza er det to ting som alltid må stemme.

VIKTIG: Sausen må smake godt. Karla foretrekker en saus som ikke er kokt. Foto: METTE MØLLER
VIKTIG: Sausen må smake godt. Karla foretrekker en saus som ikke er kokt. Foto: METTE MØLLER Vis mer

- Regel nummer en er å bruke god tid på deigen. Pizzabunnen er viktig. Jeg har eksperimentert meg fram til en deig som både er lett å jobbe med og som gir veldig god smak på den ferdigstekte pizzabunnen, sier Siverts.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun foretrekker porsjonspizzaer.

- Jeg lager alltid min faste tomatsaus. Den er frisk og godt krydret, og jeg koker den aldri, sier hun.

Måtehold Fyllet varierer fra gang til gang. En enkel restepizza er blitt en favoritt, og den ble til ved en tilfeldighet en dag hun hadde rester av kokte oksehaler, litt fetaost og marinert rødløk i kjøleskapet.

Karla er også glad i spicy pølse og en blanding av blåmuggost og mozzarella.

SMAK OG BEHAG: Karla foretrekker porsjonspizzaer. Hva med deg? Foto: METTE MØLLER
SMAK OG BEHAG: Karla foretrekker porsjonspizzaer. Hva med deg? Foto: METTE MØLLER Vis mer

- Pass på å ikke legge for mye fyll på hver pizza. Et godt råd er heller å bruke litt for lite enn litt for mye, sier Siverts.

Kanskje er din pizza enda bedre enn Karlas? Kanskje har den sin egen historie og sitt eget navn?

Send inn oppskriften, gjerne med et bilde og noen ord. Kanskje blir deg deg som stikker av med pizzaovnen.

Mer om konkurransen finner du i egen sak.

KJØTTFRI: Biff eller kylling kan være godt pizzafyll, men hvorfor ikke variere? Her er enkel vegetarpizza.Foto: METTE MØLLER
KJØTTFRI: Biff eller kylling kan være godt pizzafyll, men hvorfor ikke variere? Her er enkel vegetarpizza.Foto: METTE MØLLER Vis mer

KARLAS BESTE PIZZADEIG
Du trenger:
25 g gjær
1 dl vann
100 g hvetemel

Rør gjæren ut i vannet. Bland i melet. La denne «starteren» stå i minst 1/2 time.

400 g hvetemel
10 g salt (1 1/2- 2 ts)
2,5 dl vann
0,5 dl olivenolje

Slik gjør du:

PIZZAELSKER: Den norsk-italienske kokebokforfatteren Mariangela di Fiore vil være en av tre som kårer Norges beste pizza. Foto: VESLEMØY VRÅSKAR
PIZZAELSKER: Den norsk-italienske kokebokforfatteren Mariangela di Fiore vil være en av tre som kårer Norges beste pizza. Foto: VESLEMØY VRÅSKAR Vis mer

1. Ha alt i en bolle (helst eltemaskin), inkludert starteren. Kjør på rolig hastighet i 3- 4 min.

2. Hvil deigen i 10 minutter. Kjør så på høy hastighet i rundt 5 minutter. Skru ned, og kjør på lav hastighet mens du tilsetter 0,5 dl olivenolje.

3. Del deigen i seks deler. Rull sammen til boller. Legg dem på et brett. Ha plast eller et kjøkkenhåndkle over. Hev i 1 1/2 til 2 timer. Deigen kan holde seg på et brett med plast over i kjøleskapet opp til 5 dager!

4. Dersom deigen har blitt ordentlig god og smidig, klarer du å bake den ut med bare hendene og litt mel. Men det er aller enklest å bruke kjevle. Legg gjerne bunnene over på bakepapir, da kan de fylles ferdige og er enkle å løfte over på stekeplata eller pizzaovnen.

ENKEL OG GOD: Det enkleste er ofte det beste, her tomat og mozarella. Foto: METTE MØLLER
ENKEL OG GOD: Det enkleste er ofte det beste, her tomat og mozarella. Foto: METTE MØLLER Vis mer

FRISK TOMATSAUS
Karla foretrekker tomatsaus på pizza, og hun liker aller best denne enkle varianten som ikke er kokt.

Du trenger:
1 boks hakkede tomater
1 stort fedd hvitløk
1/2 rødløk, finkuttet
2 ss hvitvinseddik (eller annen eddik)
1/2 dl olivenolje
Salt og pepper
Tabasco (så mye du liker)

Slik gjør du:
1. Bland rødløk og eddik og la stå i minst 10 minutter før du har det i sausen.

2. Kjør opp tomatene og hvitløken med stavmikser eller i en blender. Vend inn løken og olivenoljen. Smak sausen til med salt, pepper og tabasco.

KARLAS RESTEPIZZA
Kunsten er å legge på passelig med fyll, så pizzabunnen blir jevnt stekt og sprø.

Du trenger:
Pizzabunn
Tomatsaus
Oksehale, kokt mør
Rødløk, i grove biter
Fetaost (og gjerne noe annen god ost)
Purreløk

Slik gjør du:
1. Plukk kjøttet av oksehalene og fordel utover pizzabunnene.

2. Strø på rødløk og ost, og stek pizzaen på høy varme til den er gyllenbrun i kantene.

3. Skjær purre i tynne ringer og fordel over den nystekte pizzaen. Det er også godt å strø på små biter av litt ekstra fetaost.