KOMPAKTE PLOTTERE: Samtlige syv-tommere ble installert i en Aquador 21 og ble testet i ulike hastigheter og lysforhold. Pontus Carling, dataekspert på H&M og mangeårig båteier, var et av de som inngikk i testpanelet. Foto: Lars H. Lindén
KOMPAKTE PLOTTERE: Samtlige syv-tommere ble installert i en Aquador 21 og ble testet i ulike hastigheter og lysforhold. Pontus Carling, dataekspert på H&M og mangeårig båteier, var et av de som inngikk i testpanelet. Foto: Lars H. LindénVis mer

Stor test: 7 tommers kartplottere - perfekt for dagsturbåten

Vi har testet kartplottere med 7 tommers skjerm. Samtlige avanserte instrumenter med imponerende mange funksjoner. Skjermkvalitet og pris skiller imidlertid de små plotterne fra hverandre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En 7-tommers kartplotter er i dag et meget avansert navigasjonsinstrument, fullt på høyde med de største og raskeste modellene på markedet. Med riktig svinger eller antenne, er det lett å få opp radarbilder, AIS-informasjon, motordata, tankvolum, drivstofforbruk og annen informasjon.

Flere av de nye syv-tommerne har også finesser som innebygde ekkoloddmoduler, som kan gi både tradisjonell dybdeinformasjon, men også såkalte Downvision-bilder. En annen funksjon som nå inngår som standard er at all informasjon på skjermen kan overføres til smarttelefon eller et nettbrett via WiFi eller Bluetooth. Vi installerte seks nye plottere i en planende båt. Fire modeller med bare touchskjerm og to modeller som i tillegg har knapper. Tre av modellene er såkalte nettverksplottere som kan kobles sammen i et større system ombord.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn