Stor test av cognac

Se hvilken du skal ha til jul.

TEST AV COGNAC: Her kommer den store cognac-testen. Foto: Øyvind Lie
TEST AV COGNAC: Her kommer den store cognac-testen. Foto: Øyvind Lie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når vi først tester liker vi å gjøre det skikkelig. Denne gangen har vi testet konjakk. Vi tenkte det var best, så du slipper å smake deg gjennom alle testene.

Alle konjakkene i testen er blandt de mest kjentene merkene (se nedenfor om utvalget). De hører til gruppen V.S, V.S.O.P eller X.O. (Her kan du se vår test av luksus-konjakker).

Hva er Cognac? Konjakk er druebrennevin som kommer fra området med samme navn (Cognac) i Frankrike. Brennevinet er regulert av et komplisert reglement. Alder, fatlagring, druer og hvilke områder i Cognac som er med i en blanding bestemmer om det blir en X.O eller havner i en annen kategori. (Les her om Cognacs hemmelighet).

Rangering Nedenfor har vi rangert alle konjakkene i testen. Alle cognacene stiller i samme kategori, men du vil se av resultatene at det ikker er tilfeldig at XO havner øverst på lista.

Utvalget og testmetodikk Vi tok utgangspunkt i Vinmonopolets nye kategorisering av butikker hvor alle butikker havner i en kategori fra 1-6 (Jo høyere tall, jo større vareutvalg. Vi har ikke tatt med de aller dyreste flaskene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.