Stor test av cognac

Se hvilken du skal ha til jul.

TEST AV COGNAC: Her kommer den store cognac-testen. Foto: Øyvind Lie
TEST AV COGNAC: Her kommer den store cognac-testen. Foto: Øyvind Lie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når vi først tester liker vi å gjøre det skikkelig. Denne gangen har vi testet konjakk. Vi tenkte det var best, så du slipper å smake deg gjennom alle testene.

Alle konjakkene i testen er blandt de mest kjentene merkene (se nedenfor om utvalget). De hører til gruppen V.S, V.S.O.P eller X.O. (Her kan du se vår test av luksus-konjakker).

Hva er Cognac? Konjakk er druebrennevin som kommer fra området med samme navn (Cognac) i Frankrike. Brennevinet er regulert av et komplisert reglement. Alder, fatlagring, druer og hvilke områder i Cognac som er med i en blanding bestemmer om det blir en X.O eller havner i en annen kategori. (Les her om Cognacs hemmelighet).

Rangering Nedenfor har vi rangert alle konjakkene i testen. Alle cognacene stiller i samme kategori, men du vil se av resultatene at det ikker er tilfeldig at XO havner øverst på lista.

Utvalget og testmetodikk Vi tok utgangspunkt i Vinmonopolets nye kategorisering av butikker hvor alle butikker havner i en kategori fra 1-6 (Jo høyere tall, jo større vareutvalg. Vi har ikke tatt med de aller dyreste flaskene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer