NY VRI: Hitchhiker gir vaffelen en koreansk tvist. Det sto til terningkast 6. Foto: ELISABETH DALSEG
NY VRI: Hitchhiker gir vaffelen en koreansk tvist. Det sto til terningkast 6. Foto: ELISABETH DALSEGVis mer

Stor test av Øya-maten: Terningkast fra to til seks

Det er ikke langt mellom godbitene på Øyafestivalen.

(Dinside): Det er mange gode grunner til å dra på Øyafestivalen. Holder maten standarden fra de første timene onsdag, er maten absolutt en av dem.

Med seg på laget er flere kjente Oslo-restauranter, som Taco Republica, Funky Fresh Foods, og Smalhans, og Mathallen er representert med en hel rekke restauranter.

FESTIVAL-TACO: Ingunn Dørve og hennes bror Knut Dørve var veldig fornøyde med tacoen fra Taco Republica. Vi ga tacoen terningkast 5. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
FESTIVAL-TACO: Ingunn Dørve og hennes bror Knut Dørve var veldig fornøyde med tacoen fra Taco Republica. Vi ga tacoen terningkast 5. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN Vis mer

De aller fleste matbodene og matvognene står i samlet tropp rundt et torg, med god plass til å sette seg ned på bakken - eller på klassiske ølbord.

I tillegg har Annis pølsemakeri en pølsebod og Isrosa selger is helt øverst i parken, og Lokk serverer suppe og sandwicher helt innerst i kroken ved Hi-Fi-klubben.

Økologisk

Øyafestivalen satser økologisk, og har som mål å bare servere økologisk mat til gjestene i år. Det har de langt på vei fått til. Selv Lokk, som snudde seg rundt i løpet av to dager, har klart målet om 90 prosent økologiske råvarer.

Som en liten kuriositet, kanskje, opplyser alle spisestedene om hvilke råvarer som ikke er økologiske, slik at du skal kunne velge heløkologisk om du vil.

I tillegg jobber festivalen aktivt med miljø, og har som ledd i dette også valgt å legge vekt på å kutte kjøttforbruket generelt, og å kunne tilby et større og bedre utvalg helt kjøttfrie retter.

MATVOGN: L'Unicos food truck selger kubanske sandwicher og italienske kjøttbollerundstykker på Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo denne helgen. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
MATVOGN: L'Unicos food truck selger kubanske sandwicher og italienske kjøttbollerundstykker på Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo denne helgen. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN Vis mer

Det har de langt på vei lykkes med, men det er også noen skjær i sjøen. Vi har smakt oss gjennom alle restaurantene, her er vår dom.

Fursetgruppen - Sushibox

Fursetgruppen har mange baller i luften. De står bak en rekke restauranter, fra Maeemo med Michelinstjerner, Tjuvholmen Sjømagasin, Ekebergrestauranten og de nye restaurantene i Paleet - til cateringdrift. På Øyafestivalen serverer de sushi.

Én type sushi; en ferdiglaget boks med fire biter laksenigiri, to biter kveitenigiri, to laksemaki og to kveitemaki.

Det begynner ikke spesielt bra, sushien er dobbeltinnpakket, og litt klønete å åpne.

Fortsettelsen er ikke særlig mye bedre.

TRIST: Sushimiksen fikk terningkast 2. Foto: ELISABETH DALSEG
TRIST: Sushimiksen fikk terningkast 2. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Wasabien er lagt i skålen til soyasaus. Den må du ta ut. Det hadde vært for mye med en vanlig porsjon soyasaus, og det er uforskammet mye til den lille fisken med soyasaus som følger med.

Det må for øvrig flere forsøk til for å åpne denne.

Risen var grøtete og alt for tettpakket i nigiribitene, laksen var rett og slett ikke god, kveita var grei, men alt i alt en ganske trist opplevelse.

De har også hevet seg på trenden med majones i maki, noe vi personlig synes er en uting, men selv om dette er noe som gjør deg glad når du skal spise sushi vil det ikke redde denne.

Det sier kanskje sitt at da vi prøvde å finne noe positive var det eneste vi kom fram til at det var en grei porsjonsstørrelse om man skal spise lunsj.

Retten er også kjøleskapskald, til tross for at det spesifikt står på pakken: Skal serveres i romtemperatur. Det er ikke ideelt om man har fem - ti minutter mellom den ene konserten og den andre.

Det er mye bedre å gjøre én rett bra, enn å gjøre flere retter halvbra. Men da må den ene være bra. Det er den ikke.

Helt rå - Raw Food mix

RÅTT: Noen lyspunkter, men mesteparten var tørt og smakløst. Terningkast 3. Foto: ELISABETH DALSEG
RÅTT: Noen lyspunkter, men mesteparten var tørt og smakløst. Terningkast 3. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

All maten skal være fri for sånn cirka alle intoleranse; laktose, sukker, gluten og gjær.

Vi gikk for en raw food mix som var en god blanding av ulike elementer; en vegetarisk kokos-curry, blomkålsalat, revet rødbete marinert med appelsinjuice og ingefær, squash-spagetti med dressing, revet blomkål og pastinakk, samt litt salat.

Vi lot oss begeistre av en velsmakende curry og blomkålsalat, mes de revne grønnsakene var ganske så triste. Rødbeter gjorde seg ikke så godt i rå variant, til tross for marinade, var det bare tørt og trist.

En fin introduksjon til raw food om du er interessert i å prøve, men vi skulle gjerne kunne valgt bort en del av elementene. Curryen og blomkålsalaten sto til terningkast fem, mens deler av resten eufemistisk kan beskrives som en lite spennende råkostsalat. Det er litt lite smak, rett og slett.

Og en pris på 120 kroner, kanskje Øyas dyreste matrett, er i overkant stiv for en tallerken ikke mange ville blitt spesielt mett av.

Hagen - Falaffelrull

KÅLRABI: Godt, men det tar litt over i falaffelrullen fra Hagen. Terningkast 3. Foto: ELISABETH DALSEG
KÅLRABI: Godt, men det tar litt over i falaffelrullen fra Hagen. Terningkast 3. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Det er deilig å se at mange prøver seg på norske varianter av internasjonale klassikere. Hagen har laget falafel av kålrot og blandet ramsløk i hummusen som de serverer i en potetlefse med harissadressing og dijonvinaigrette.

Det lykkes de delvis med.

Det er litt som med suppa fra Lokk, du må like kålrot. Er du fryktelig glad i kålrot, og tåler at alle andre smaker havner i skyggen, så er dette perfekt.

Når vi smaker individuelt med gaffel er hummusen luftig og god, harissaen sparker, og vinaigretten herlig syrlig. Men det drukner dessverre.

Rullen er perfekt å ta i hånda som festivalmat, men for oss ble det litt i overkant mye kålrabi. Vi skulle gjerne sett de andre smakene skinne mer.

Handwerk - Varm toast

OSTESMØRBRØD: Vi savnet det lille ekstra fra Handwerks toast. Terningkast 3. Foto: ELISABETH DALSEG
OSTESMØRBRØD: Vi savnet det lille ekstra fra Handwerks toast. Terningkast 3. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Det relativt nye surdeigsbakeriet ved Mathallen er kjent for saftige brød og god bakst. På Øya har de varm toast og kald focaccia med fyll, samt bakst. Vi gikk for den varme toasten.

- Er det majones? Er det ost?

Sandwichen var fylt med barbecue svinenakke, grotteost og sennepssaus.

Svinenakken var god, men bar tydelig preg av at den var forhåndsstekt og hadde ligget litt, og hva resten av fyllet var var ikke så lett å si, så vi måtte gå tilbake og dobbeltsjekke.

Brødet var det ingen ting å si på, godt og sprøtt, og vi hadde ikke blitt lei oss om vi fikk dette til nattmat. Men til hundrelappen, og i sammenlikning med den kubanske sandwichen fra L'Unico, kom det rett og slett til kort.

Kanskje vi heller burde tatt en bolle?

Kompass & Co - Økologiske kjøttkaker med couscoussalat

KJØTTBOLLER: Vi forventet en litt annen smak på kjøttbollene fra Kompass & Co, men godt var det. Terningkast 4. Foto: ELISABETH DALSEG
KJØTTBOLLER: Vi forventet en litt annen smak på kjøttbollene fra Kompass & Co, men godt var det. Terningkast 4. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Kompass & Co sier selv at de består av grønne- og sosialentreprenører. De dyrker takhager og små rom i hovedstaden, driver catering og kafé - og skal ungdom mestringsfølelse gjennom arbeid.

På Øyafestivalen serverer de økologiske kjøttkaker eller kikertkaker (falafel) med couscoussalat og tsatsiki.

Kjøttkakene smaker nettopp det de skal: Kjøttkaker. De smaker godt, men vi hadde forventet noe litt annet. Disse smaker som om de skulle blitt servert i brun saus. I stedet for kommer de med en tomatsaus, og det blir kanskje litt tamt.

Couscoussalaten er luftig og fin, tzatzikien er god og yoghurtbasert, og ikke for sterk, og porsjonen er perfekt størrelse. Ikke for mye, men ikke for lite.

Crèperiet: Galette la campagnarde

BEIGE: Men galetten fra Crèperiet smaker mye bedre enn den ser ut. Terningkast 4. Foto: ELISABETH DALSEG
BEIGE: Men galetten fra Crèperiet smaker mye bedre enn den ser ut. Terningkast 4. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Franskmennene er gode på pannekaker. Heldigvis har de skjønt at de ikke må komme med sukker på, og de skiller mellom søte crèpes og salte galettes.

Vi gikk for galette la campagnarde, for dem som helst vil ha det salt, med ost, bacon, løk, sopp, oregano og rømme. Alt som er godt, men kanskje ikke godt for deg, i en syltynn pannekakerull.

Den ser ikke så fristende ut, dessverre. Rullen er tynn, den sprekker fort, og det hele blir litt beige.

Heldigvis ser det mye mer stusslig ut enn det smaker. Det er godt!

Men rømme, bacon og ost i skjønn forening blir såpass tungt at det er uvisst hvor mye vi hadde klart å spise av den.

Her hadde det gjort seg med litt farge, både for smak, helhet og ikke minst utseende.

Alt skal for øvrig kunne fås gluten og laktosefritt.

Smelteverket - Gumbo

GUMBO: Fint kokt sjømat fra Smelteverket, men det ble litt tamt. Terningkast 4. Foto: ELISABETH DALSEG
GUMBO: Fint kokt sjømat fra Smelteverket, men det ble litt tamt. Terningkast 4. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Smelteverket ligger vanligvis i kjelleren på Mathallen, og er kanskje mest kjent for å ha Skandinavias lengste bar. Det er kanskje ikke fullt så kjent at de serverer mat, en eklektisk blanding av internasjonale favoritter. På Øyafestivalen har du valget mellom BBQ beef burger og sjømatgumbo, vi gikk for sistnevnte.

Gumbo kan være litt vanskelig, fordi den skal koke lenge - men sjømaten må ikke bli overkokt. Det er få ting som er tristere enn ihjelkokt og innskrumpet sjømat. Her var det ingen grunn til bekymring. Rekene hadde fortsatt det lille knekket, og blåskjellene var saftige og gode. Risen derimot, var blitt en anelse bløt.

Nå er dette et sjømatalternativ, men uten smak fra pølsene, som skal være i en klassisk gumbo, blir det litt pregløst og tamt. Litt ekstra salt kunne også gjort seg.

Porsjonen er stor nok til at du blir mett, men ikke overmett.

Lysklæt - Vegbab

HJEMMEDYRKET: Heilnorsk vegbab fra Lysklæt. Terningkast 4. Foto: ELISABETH DALSEG
HJEMMEDYRKET: Heilnorsk vegbab fra Lysklæt. Terningkast 4. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Den trønderske gården Lysklæt stiller med heilnorske varianter av kebab. Nærmere bestemt Kubab og Vegbab. De har dyrket det meste selv, fra kornet i pitabrødet, de fleste grønnsakene, og avlet fram kyr.

Vi gikk for den vegetariske varianten, men legger gjerne til at vi overhørte noen begeistrete kebabspisende festivalgjengere.

For dem som spiste vegetarmat på 80- og 90-tallet er det også en reise Det smaker sånn som vi husker vegetarmaten fra den tiden. Trygt og godt.

Dette er en pita-variant av kebab, og det er omtrent så sunt som det kan bli; stekt grønnkål og squash, hakket løk, salat og tsatsiki med agurk. Og gjensyn med en annen 90-tallsslager: mais.

Dessverre sprakk pitabrødet vårt litt opp, så selv om dette er greit å ta med i hånda, anbefaler vi å sette seg ned for å spise - ellers blir det fort mye klin.

Porsjonene er rause, og dette blir du mett av.

Lokk - Pinnekjøttsuppe

Suppebistroen Lokk holder til litt utenom lysløypa, ved Hi-Fi-scenen og inngangen til gjesteområdet. Her serverer de en vegetarisk indiskinspirert grønnsaksuppe, pinnekjøttsuppe og sandwich med langtidsstekt svinenakke.

Vi gikk for pinnekjøttsuppa. I tillegg til gode stykker av pinnekjøtt var det gode grove biter av grønnsaker som gulrot og sellerirot som fortsatt var al dente. Og det følger med brød du kan dyppe i sausen.

Du må like pinnekjøtt for å like suppa. Det er tungt, det er fett, og det smaker i all hovedsak pinnekjøtt. Liker du det, liker du dette.

Dette er for øvrig den eneste gangen vi har tenkt over at det ikke er spritservering på Øyafestivalen. Her hadde det vært godt med en akevitt.

Funky Fresh Foods - Raw vegan taco

Er det noen som har gjort en real innsats for at vegansk mat ikke skal framstå som usexy og kjedelig, er det kokkene på Funky Fresh Foods.

På Øyafestivalen kan du velge mellom rå vegansk taco, vegansk bønnetaco (varm) og coco crunch, en slags kokosbolle. Vi gikk for raw vegan taco og angret ikke.

Retten så god ut, og er en fin introduksjon for alle som tror de ikke liker raw food eller vegansk mat. Selve tortillaen er ikke med av naturlige grunner, men ellers savnet vi ikke noe.

Gode, friske smaker, fint sting i sausen, god smak av spisskummen. Det er syrlig, salt, sterkt og søtt. Skulle vi bedt om noe ekstra, skulle vi gjerne hatt koriander og lime. Og kanskje de kunne spart seg for maiskornene?

Porsjonen er nok noe beskjeden for de mest sultne, men frø og spirer metter godt.

Annis pølsemakeri - Heston-burger med ost

Den britiske stjernekokken Heston Blumenthals kulinariske krumspring har inspirert mange. Han er en mester i å overraske, både med å kamuflere mat som noe annet enn det det egentlig er - eller ved å servere tidligere uhørte kombinasjoner som sneglerisotto eller egg og bacon-is.

Det må imidlertid ikke være komplisert, han er også en mester i å servere enkel mat - helt perfekt.

Hans trippelstekte pommes frites er legendariske, og burgeren likeså. Her bruker han bare kjøtt, en blanding av ulike stykningsdeler som han snur hvert 15-20 sekund. Og til slutt får burgeren selskap av ost.

PINNEKJØTT: Ny vri på gammel tradisjonsmat fra Lokk. Terningkast 5. Foto: ELISABETH DALSEG
PINNEKJØTT: Ny vri på gammel tradisjonsmat fra Lokk. Terningkast 5. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Dette er også en teknikk Annis pølsemakeri mestrer, dette er en av de bedre hburgerne vi har spist på lenge. Og vi har blitt bortskjemt de siste åra med så mange fine burgersteder i hovedstaden.

Burgeren serveres i et brød med ost og ketsjup.

Burgerbrødet overrasker noe, det er briochelignende og søtlig. Det er godt, men ikke det vi ventet oss.

Vi liker at de holder det enkelt, men vi skulle gjerne hatt mulighet for at burgeren også fikk selskap av en skive tomat, kanskje litt hakket løk og en sylteagurk.

Men godt var det, og burgere er alltid populært, så her regner vi med det blir lange køer.

Hopyard - Nordisk Vestkyst Roll

Hopyard har denne uka overtatt Øltorgets lokaler i Mathallen - og også dets stand på Øya De serverer kylling- og fiskeroll, inspirert av klassiske lobster rolls.

Vi gikk for fiskeroll, nærmere bestemt en nordisk vestkystroll, med reker, egg, majones, dill, lime og løk, servert i briochebrød.

HELT RÅTT: Rått, vegansk og nesten litt sexy fra Funky Fresh Foods. Terningkast 5. Foto: ELISABETH DALSEG
HELT RÅTT: Rått, vegansk og nesten litt sexy fra Funky Fresh Foods. Terningkast 5. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

- Dette er nok lakereker selv om de er håndpillete, men de er gode, selv om de er litt i overkant salte.

Brødet er delt i tykke skiver, som igjen er delt som pølsebrød - men ikke før de har fått ristet seg litt i ei panne med godt med smør. Dekadent og deilig.

Det kan imidlertid bli litt for mye av det gode, og i kombinasjon med en meget rundhåndet mengde majones, kan det nok bli litt tungt - men du kan alltids be dem om å holde litt igjen, om du er av dem som synes det stort sett er for mye majones på rekesmørbrød.

Porsjonen er voksen, og du bør absolutt kunne bli god og mett for en hundrelapp. Denne kunne vi gjerne spist igjen.

Vulkan Fisk - Fish & chips

Fish & chips er en av de tingene som er fantastisk godt når det er bra laget, men fallhøyden er stor. Det skal lite til at det blir ødelagt og da er det rett og slett fryktelig dårlig.

Det trenger du ikke bekymre deg for her.

FOR KJØTTELSKEREN: Burger laget på Heston Blumenthalvis fra Annis pølsemakeri. Terningkast 5. Foto: ELISABETH DALSEG
FOR KJØTTELSKEREN: Burger laget på Heston Blumenthalvis fra Annis pølsemakeri. Terningkast 5. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Fisken er perfekt stekt. Frityrrøren er tynn og knasende sprø. Chipsene kunne kanskje hatt godt av litt ekstra salt, men vi dypper dem heller i den gode tartarsausen. Her stemte det aller meste.

Skal vi trekke for noe, var tomatsausen som fulgte med ikke spesielt spennende. Vi skjønner poenget med ketsjup til chipsen, men når det smaker tomatpuré kan man like godt la være.

Enkelte purister ville kanskje også etterlyst eddik til chipsen, men vi setter stor pris på å få en sitronskive i stedet for - det gir en mye friskere og finere

Og mens man snakker om purister: Er det lov å ønske seg mushy peas til neste år?

En mer enn voksen porsjon, som mange nok kunne delt på to. Denne kunne vi absolutt spist igjen.

L'Unico - Cuban Sandwich

Matvogna L'Unico har gått for to amerikanske food truck-klassikere, cuban sandwich og meatballsub. Siden vi har hatt lyst på kubanske sandwicher siden vi så chef på et fly over Atlanteren (dessverre på vei tilbake), prøvde vi det. Det angret vi ikke på.

Her er det sprøtt, ristet brød, med gode skiver av skinke, ost, tomatsaus og agurk.

NY VRI: Vestnorsk variant av lobster roll fra Hopyard. Terningkast 5. Foto: ELISABETH DALSEG
NY VRI: Vestnorsk variant av lobster roll fra Hopyard. Terningkast 5. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Mengden ost i forhold til kjøtt var kanskje noe raus, vi kunne egentlig sett den omvendt. Det er mest fordi skinka var vilt god.

Gode, tykke stykker skinke, som ser ut som skinke - slik vi gjerne skulle sett det i påleggsdisken, i stedet for de kjønnsløse firkantete tynne stykkene vi stort sett blir tilgodesett med.

Og kan man egentlig få for mye ost?

Taco Republica - Taco combo

Taco Republica er taqueriaen som startet den ekte meksikanske taco-bølgen i hovedstaden. På Øyafestivalen kan du velge mellom ulike taco-kombinasjoner, med gris, kylling eller vegetar - samt snacks som sprø knutekål og tortillachips.

Vi gikk for en kombinasjon av cochinta pibil, achiote-marinert pulled pork, og tinga de pollo, pulled chicken med chile chipotle.

Kjøttet i seg selv har godt med smak, men ikke så mye sting, men det følger til gjengjeld med gode sauser.

VELLYKKET: Det klaffet for Vulkan fisks Fish'n'chips. Terningkast 5.  Foto: ELISABETH DALSEG
VELLYKKET: Det klaffet for Vulkan fisks Fish'n'chips. Terningkast 5. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Pluss for autentiske detaljer og smaker som smuldret ost på den dobbeltstekte bønnestuingen (refried beans).

Tortillaene er ordentlige maistortillas, og de blir lett bløte og sprekker om fyllet bli for fuktig, men her er balansen perfekt.

Det er blant de dyreste rettene, 120 kroner, og porsjonene er nok noe knappe for de aller mest storspiste, men det spiller ingen rolle. Hit kommer vi gjerne tilbake.

Hitchhiker - Kimchivaffel

Det er ikke bare pannekaker som kan få følge av salt mat. Gatematkokkene har tatt den norske vaffelen og jazzet den opp med grillet tynnribbe av svin (eller portobellosopp for vegetarianere), kimchi, chilimajones og grønt.

Det er vi glad for.

Dette bør du prøve, enten du er tilhenger av pølse i vaffel-varianter, eller (som oss) synes det er en vederstyggelighet som burde vært forbudt ved lov.

OSTESMØRBRØD FOR VOKSNE: L'Unicos cuban sandwich. Terningkast 5. Foto: ELISABETH DALSEG
OSTESMØRBRØD FOR VOKSNE: L'Unicos cuban sandwich. Terningkast 5. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Kimchivaffel, eller ribbevaffel som det kanskje er mer nærliggende å kalle den om vi skal sammenlikne den med pølsevaffel, er en ubetinget suksess

Dette var også den retten vi spiste som hadde mest spennende tekstur. Vaffelen var ganske myk, men fin og sprø i kanten. Kjøttet mørt, kimchien bløt, men med tyggemotstand. Og på toppen, frisk hakket vårløk og koriander, og sprø, smuldret puffet chips.

Ja, det er bare en vaffel, men den er full av mat. Her blir du god og mett av en hundrelapp.

Smalhans - Koreansk BBQ

Smalhans har bare én ting på menyen: koreansk barbecue. Du får en «smoka» svinenakke, kimchisalat, chilimajones og ristete peanøtter og sesamfrø. Du kan for øvrig også få den vegansk, et interessant konsept når rundt regnet åtti prosent av tallerkenen består av kjøtt.

Og hvilket kjøtt. Det har ordentlig god røyksmak, det er sprøtt ytterst, saftig i midten. Og det er veldig, veldig godt. Det klaffer rett og slett.

En kimchi-variant, gode agurkbiter og salat gir retten friskhet, chilimajonesen sting - og sprø peanøtter og sesamfrø på toppen.

MER ENN FREDAGSTACO: Vi spiser gjerne tacokombinasjonen fra Taco Republica igjen. Terningkast 5. Foto: ELISABETH DALSEG
MER ENN FREDAGSTACO: Vi spiser gjerne tacokombinasjonen fra Taco Republica igjen. Terningkast 5. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Porsjonen er ikke svær, men nok til at de aller fleste burde bli behagelig mette. Det er tross alt nesten bare kjøtt på tallerkenen.

Det er mange steder vi har lyst til å dra igjen. Dette er øverst på listen.

For ordens skyld - vi gjør oppmerksom på at journalisten med familiær tilknytning til Lokk ikke var delaktig i vurderingen av maten derfra.

FAVORITT: Nydelige kjøttstykker, god saus, og friske grønnsaker fra Smalhans. Terningkast 6. Foto: ELISABETH DALSEG
FAVORITT: Nydelige kjøttstykker, god saus, og friske grønnsaker fra Smalhans. Terningkast 6. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
KOMPLEKS: Kimchivaffelen fra Hitchhiker var retten med størst variasjon i tekstur. Godt smakte den og! Terningkast 6. Foto: ELISABETH DALSEG
KOMPLEKS: Kimchivaffelen fra Hitchhiker var retten med størst variasjon i tekstur. Godt smakte den og! Terningkast 6. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer