Stor test av rimelige pulsklokker

Her finner du de beste pulsklokkene til under 1500 kroner.

OMFATTENDE TEST: Aktivt testteam har testet ti pulsklokker for DinKropp.no. Foto: Tungen/Aktivt testteam
OMFATTENDE TEST: Aktivt testteam har testet ti pulsklokker for DinKropp.no. Foto: Tungen/Aktivt testteamVis mer

I denne testen har vi kun tatt for oss rimelige pulsklokker. Vi satte øvre prisgrense til 1500 kroner. Dette er veiledende priser fra leverandør - noe som betyr at det nok er mulig å finne enkelte av disse modellene rimeligere hos enkelte utsalgssteder.

Testvinneren er Garmin FR60, den eneste som oppnår karakteren 5. Den vinner på å være enkel i bruk, ha godt med funksjoner, godt display med gode tilpasningsmuligheter og godt med tilleggsutstyr.

Disse fire er gode til ulike bruksområder:

Polar FT7: Enkel i bruk, gode knapper og display med store tall.

Polar RS100: Godt valg for mosjonister som driver kondisjonstrening

Suunto M4: Fungerer godt for de som vil følge med på forbrente kalorier fordi de kanskje jobber med en vektreduksjon.

Sigma Onyx Pro: God pulsklokke med mange funksjoner.

Forskjell på modellene Det er selvsagt noen forskjeller på de ulike pulsklokkemodellene. Klokkene lagrer et visst antall filer - de dyrere modellene har gjerne bedre lagringskapasitet enn de billigere.

Enkelte av modellene har ulike tester du kan gjennomføre slik at klokken kan beregne hvilken fysisk form du er i og på denne måten si noe om hvorvidt du bedrer formen etter hvert.

Andre momenter som skiller er hvor mye informasjon du kan ha oppe og lese av på displayet under bruk, hvor stort displayet er, hvor mye de bygger på håndleddet, design generelt. Det er også ulikt hvor mange funksjoner og innstillingsmuligheter de har og hvilke individuelle tilpasningsmuligheter som finnes.

Enkelte pulsklokker er "satt opp" for å passe til dem som ønsker å gå ned i vekt, mens andre har et oppsett som passer bedre til lange løp eller intervalltrening.

Lese av data Treningsdata kan leses av på klokken, men om du ønsker bedre oversikt og vil studere resultatene litt nærmere er det en fordel å kunne legge treningsdataene over på en datamaskin. Ikke alle har denne muligheten.

Ulike programvarer er tilgjengelig både som nettbasert og som utgaver du kan installere lokalt på din egen datamaskin.

Slik er testen gjennomført De ulike pulsklokkene har vært brukt til sykling, løp og treningsturer til fots, i marka og på fjellet.

Testteamet har disponert fleste modellene i cirka tre måneder.

Vi har brukt de ulike programløsningene som leverandørene tilbyr, og vurdert soliditet, praktisk bruk, brukervennlighet og bruksområder til de ulike pulsklokkene.

Alternativer Om du trenger en pulsklokke/treningsveiledning til løping, kan de integrerte løsningene fra Nike eller Adidas være meget bra alternativer. Adidas Micoach fikk 6 i testen på Klikk.no, mens den svært prisgunstige Nike+ Ipod fikk 5. I 2010 kom det også et pulsbelte til Nike/Ipod/Iphone - testen finner du her

LES OGSÅ: Fem trinn til drømmemage
Slik bygger du kroppen med armhevinger
Vi har testet åtte pulsklokker med GPS
Den beste hodelykta for kveldstrening

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Garmin FR60 Best i test. Rimelig og allsidig pulsklokke til aktive trimmere. Karakter: 5/6 Produsent: Garmin Pris: 1120 Polar FT7 Tydelig på fettforbrenning - godt valg for deg med fokus på å gå ned i vekt. Karakter: 4/6 Produsent: Polar Pris: 1199 Polar RS100 God allrounder til kondisjonstrening. Karakter: 4/6 Produsent: Polar Pris: 1399 Suunto M4 Godt valg deg som trenger litt ekstra oppfølging. Godt treningsprogram og gode råd og tips under veis. Enkel i bruk, store tall på displayet. Fokus på kalorier og puls. Karakter: 4/6 Produsent: Suunto Pris: 1400 Sigma Onyx Pro Godt med funksjoner og tilgang til mye informasjon på displayet. For ivrige/aktive trimmere og aktive utøvere. Karakter: 4/6 Produsent: Sigma Pris: 1399 Suunto M2 Enkel i bruk, store tall på displayet. Fokus på kalorier og puls. Karakter: 3/6 Produsent: Suunto Pris: 1000 Sigma Onyx Easy Enkel og grei pulsklokke. Fokus på kondisjon og fettforbrenning. Mye for pengene. Karakter: 3/6 Produsent: Sigma Pris: 899 Sigma Onyx Fit Veldig lett klokke som sitter godt på hånden. Karakter: 3/6 Produsent: Sigma Pris: 1099 Polar FT4 Rimelig og godt valg for mosjonister som ønsker en enkel pulsklokke til kondisjonstrening. Karakter: 3/6 Produsent: Polar Pris: 999 Bion BN-M30 Billig, men ikke like behagelig eller enkel i bruk som de beste. Karakter: 2/6 Produsent: Bion Pris: 500