Stor test av slanke-apper

- Noen er gode, andre er direkte dårlige.

MOTIVATOR: Slankeappene kan motivere deg til å spise sunnere og gå ned i vekt, mener våre eksperter. Illustrasjonsfoto: ELISABETH SPERRE ALNES/DAGBLADET
MOTIVATOR: Slankeappene kan motivere deg til å spise sunnere og gå ned i vekt, mener våre eksperter. Illustrasjonsfoto: ELISABETH SPERRE ALNES/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet, God torsdag): Ønsker du å gå noen kilo ned i vekt, men sliter med motivasjonen? Millioner av andre i samme bås har lastet ned ulike slankeapplikasjoner i håp om å miste noen overflødige kilo.

Med kaloritellere, utviklingsgrafer og sunne oppskrifter skal appene hjelpe deg med å nå matchvekt.

- Slankebøker og -programmer har alltid vært populært, så det er bare naturlig at det nå også er gått over i app-format, sier app-ekspert Vegard Haugen i amobil.no.

Han har sett en eksplosjon i antall trenings- og slankeapper de siste årene, og sier at de er blitt svært populære blant nordmenn.

Godt hjelpemiddel Mange av appene gir mulighet for å legge inn nåværende og ønsket vekt. Deretter regner appen ut antall kalorier du bør spise daglig for å nå målet. Den blir som en måltidsdagbok på veien mot drømmevekta.

- Appene kan være et bra hjelpemiddel for dem som klarer å håndtere dette verktøyet. Det er motiverende å følge grafiske kurver der du selv legger inn din vekt, sier ernæringsfysiolog ved Akademiet for personlig trening Martine Petersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer