Stor test: Endelig er det mer fisk i fiskekakene

Sjekk hvilke du bør velge om du vil spise sunt.

SKJERPET SEG: Produsentene har tatt hintet fra forbrukerne. Mens fiskekaker tidligere har hatt en fiskeandel helt nede i 37 prosent, har noen nå helt opp i 80 prosent fisk. Mange fiskekaker har også mindre salt. Foto. ERIK HELGENESET.
SKJERPET SEG: Produsentene har tatt hintet fra forbrukerne. Mens fiskekaker tidligere har hatt en fiskeandel helt nede i 37 prosent, har noen nå helt opp i 80 prosent fisk. Mange fiskekaker har også mindre salt. Foto. ERIK HELGENESET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

(Bramat.no): Det kommer stadig nye typer fiskekaker på markedet, og heldigvis har mange av produsentene begynt å lage fiskekaker med en god andel fisk.

 Noen har så mye som 80 prosent fisk, men fremdeles kan du finne fiskekaker med bare 47 prosent fisk.

Dette er faktisk en forbedring fra tidligere år, der vi fant fiskekaker med en fiskeandel helt nede i 37%.

Istedenfor fisk, inneholder disse fiskefattige fiskekakene ofte mye stivelse, noe som verken gjør måltidet særlig sunt eller mettende.

Les også: Torsk kan hjelpe deg ned i vekt

For mye salt I tillegg til at flere av produsentene har økt innholdet av fisk i sine fiskekaker, er det også flere som har redusert saltinnholdet betydelig. Dette er positivt, fordi fiskekaker har tradisjonelt sett har inneholdt altfor mye salt.

 I denne testen er det kun et par typer som inneholder så mye som 1,9 gram salt per 100 gram.

Spiser du to av disse fiskekakene, får du i deg mer salt enn du er anbefalt å spise i løpet av en hel dag.

Les også: Derfor bør du spise mindre salt

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.