Storbritannia vurderer «svarteliste» som setter fulle, bråkete flypassasjerer på bakken

- Britene har nok et større problem enn oss.

VURDERER SVARTELISTE: Bråkete, fulle, britiske flypassasjerer risikere å havne på en «svarteliste» som forhindrer dem fra å fly med andre britiske selskaper. Foto: STEPHEN HIRD / REUTERS / NTB SCANPIX
VURDERER SVARTELISTE: Bråkete, fulle, britiske flypassasjerer risikere å havne på en «svarteliste» som forhindrer dem fra å fly med andre britiske selskaper. Foto: STEPHEN HIRD / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Fulle britiske turister på fly til Spania er blitt et så stort problem at myndighetene vil sette en stopper for det, skriver Spaniaavisen.no.

Ifølge de britiske luftfartsmyndighetene, CAA, er det rapportert om 156 hendelser med aggressiv oppførsel i lufta i år, mot 114 episoder i hele 2014, melder International Business Times.

Passasjerer som drikker for mye å flyplassen kan ifølge The Times i framtida bli nektet adgang om bord i flyet. I tillegg kan strengere regler også komme til omfatte et tak på hvor mange enheter som serveres pr. passasjer i lufta.

Til slutt vil bråkete, fulle flypassasjerer også kunne risikere å havne på en «svarteliste» som forhindrer dem fra å fly med andre britiske selskaper.

Tas på alvor Antallet episoder med berusede passasjerer i lufta i Storbritannia reflekterer ikke norske forhold, mener informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

Det norske Luftfartstilsynets statistikk viser at det så langt i 2015 er rapportert inn 25 tilfeller av røyking om bord, og 57 tilfeller av uregjerlige passasjerer som følge av alkohol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.