Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Storbyferie: Vakre Vilnius

Små koselige kafeer, idyll på brusteinsbelagte gater, vakker arkitektur og nydelig mat til en fjerdedel av norske priser. Vilnius innfrir!

BALLONGFERD: Vilnius er en av de få byene i Europa som tillater ballongferd. Om bord kan du få servert gourmetmiddag. Foto: Litauens turistkontor
BALLONGFERD: Vilnius er en av de få byene i Europa som tillater ballongferd. Om bord kan du få servert gourmetmiddag. Foto: Litauens turistkontor Vis mer

- Denne må du smake på, sier servitør Agnė Martuzaitė og peker på et fat med Sveikuolis, sunne småkaker som de lager i restauranten Prie Angelo hvor hun har ekstrajobb.

- Vi er flinke med kaker og annet søtt her i Litauen, sier 22-åringen som til daglig studerer språk ved et av Vilnius’ ni universiteter.

Vi nyter godsakene før vi legger ut på tur i en by som serverer mye mer enn søte kaker.

Størst i Baltikum

Fra Oslo tar det bare to timer med fly til Litauens hovedstad som de siste åra har gjennomgått en gedigen ansiktsløftning. Litauen er det største av de tre Baltikum-landene, og var i 1990 den første republikken som erklærte uavhengighet fra Sovjetunionen.

Landet ble medlem av EU i 2004 og har fått etterlengtet økonomisk tilskudd som er brukt på blant annet å oppgradere bygningsmassen og investere i business og turisme.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?