Store avvik i biologisk alder: Du kan være eldre enn du tror

Dette kan du gjøre for å bremse aldringsprosessen.

GOD KONDIS: Folks biologiske alder kan avvike drastisk fra antall bursdager de har hatt. - Trening og smart kosthold er nok det nærmeste man har kommet ungdomskilden, sier Ulrik Wisløff, professor i fysiologi ved NTNU og leder av CERG, et større forskningsprosjekt som ser på sammenhengen mellom trening og aldring. Foto: SCIENCE PHOTO LIBRARY / NTB SCANPIX
GOD KONDIS: Folks biologiske alder kan avvike drastisk fra antall bursdager de har hatt. - Trening og smart kosthold er nok det nærmeste man har kommet ungdomskilden, sier Ulrik Wisløff, professor i fysiologi ved NTNU og leder av CERG, et større forskningsprosjekt som ser på sammenhengen mellom trening og aldring. Foto: SCIENCE PHOTO LIBRARY / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folks biologiske alder kan avvike drastisk fra antall bursdager de har hatt. Det viser en fersk studie ved Duke University i USA. I et ekstremt tilfelle hadde en 38-åring en «biologisk alder» på 61 år.

Studien - som fulgte nesten 1000 38-åringer - viser hvor stor forskjellen i aldring kan være, både på innsiden og utsiden.

For de fleste studiedeltakerne fulgte den biologiske aldringen den kronologiske aldringen deres, mens andre ble opp til tre år «eldre» for hvert år som gikk.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer