Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Store endringer i 2018: Slik blir din nye hverdag

I år blir det billigere å ta med seg opptjent pensjon til ny jobb, langtidsledige skal få mer hjelp og du kan vies av ordføreren.

- PÅ TIDE: Ann-Britt Solli Gjølstad (56) tror det blir lettere å få oversikt over egen pensjon når vi alle får en individuell pensjonskonto som følger oss gjennom yrkeslivet. I denne artikkelen kan du lese om endringene som slår inn fra 2018, og som vil ha betydning for folk flest. Foto: Kristin Svorte
- PÅ TIDE: Ann-Britt Solli Gjølstad (56) tror det blir lettere å få oversikt over egen pensjon når vi alle får en individuell pensjonskonto som følger oss gjennom yrkeslivet. I denne artikkelen kan du lese om endringene som slår inn fra 2018, og som vil ha betydning for folk flest. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Pensjonskonto

- Forbered deg på nye endringer og viktige diskusjoner som angår deg og din pensjon, sier Alexandra Plahte, uavhengig pensjonsekspert i Gabler, Steenberg & Plahte.

Én av endringene som slår inn, er at arbeidstakere i privat sektor kan samle sin pensjonskapital på én pensjonskonto.

- Tanken er at opparbeidet pensjon fra innskuddsordninger tas med inn i innskuddsordningen hos ny arbeidsgiver. Ønsker du å velge en annen leverandør står du fritt til å velge dette. For svært mange vil dette være godt nytt ettersom de vil oppleve å få en bedre oversikt over sin pensjon og – ikke minst – trolig vil få mer pensjon for hver krone, sier Plahte.

Med en pensjonskonto vil mer gå til pensjon, mindre til administrasjon.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?