Store forskjeller på hva nordmenn får utbetalt i pensjon de neste åra

Sjekk hvilken pensjonstype du er.

STORT SPENN: - Hvis man ser på brutto pensjonsinntekt, vil det bli et stort spenn i hva folk får i pensjon, sier Knut Dyre Haug, pensjonsøkonom i Storebrand. Foto: EVEN BAST
STORT SPENN: - Hvis man ser på brutto pensjonsinntekt, vil det bli et stort spenn i hva folk får i pensjon, sier Knut Dyre Haug, pensjonsøkonom i Storebrand. Foto: EVEN BAST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Man kan trygt si at det blir færre «normale» pensjonister i åra framover, sier Knut Dyre Haug, pensjonsøkonom i Storebrand.

- Hvis man ser på brutto pensjonsinntekt, vil det bli et stort spenn i hva folk får i pensjon. En av årsakene er at bedriftene har ulike pensjonsordninger.

- Mens noen arbeidsgivere har gode ordninger for de ansatte, har andre bare minimumsinnskuddet på 2 prosent. I tillegg er det et stort sprang mellom offentlig og privat sektor, sier han.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer