Du leser nå Dagbladet Pluss

Store summer å spare på julegave-shopping om sommeren

En av fem norske kvinner er allerede i gang.

MANGE TJUVSTARTER: Det går raskere mot jul enn mange liker å tenke på. Men noen er føre var og har allerede startet gavekjøpene. Det blir gjerne billigere om innkjøpene gjøres om sommeren. Foto: NTB / SCANPIX
MANGE TJUVSTARTER: Det går raskere mot jul enn mange liker å tenke på. Men noen er føre var og har allerede startet gavekjøpene. Det blir gjerne billigere om innkjøpene gjøres om sommeren. Foto: NTB / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Nesten en kvart million nordmenn er allerede i gang med årets julehandel, viser en fersk forbrukerundersøkelse Respons Analyse har utført for SpareBank 1.

Totalt sier 233 000 nordmenn (6 prosent) at de helt sikkert skal kjøpe julegaver i sommer.

Ytterligere 22 prosent - 850 000 nordmenn - sier de kanskje kommer til å starte med julegavehandelen i løpet av sommeren:

Hver sjuende nordmann har allerede julehandlet eller planlagt kjøp av gaver til jul. 3 prosent er godt i gang, mens 10 prosent så vidt er i gang med julegavene.

Mindre stress

Kvinner er dobbelt så ivrige som menn til å handle julegaver tidlig. 9 prosent av mennene og 19 prosent av kvinnene har startet julehandelen.