Støre vil sette taxireform i revers

Reformen av taxinæringen kan få kort levetid. Ap-leder Jonas Gahr Støre lover å reversere flere av reglene dersom han får makten om et år.

Oslo  20190514.
Drosjer fra ulike selskaper p holdeplassen utenfor Oslo S. Christiania Taxi.
Foto: Heiko Junge / NTB
Oslo 20190514. Drosjer fra ulike selskaper p holdeplassen utenfor Oslo S. Christiania Taxi. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

– Det frislippet som regjeringen gjennomfører nå, frykter jeg vil gi dårligere arbeidsvilkår for sjåførene, et uoversiktlig taxitilbud i byer og distrikter og i sum bli dårligere for kundene, sier Støre til NTB.

– Det er prøvd før, blant annet i Finland, med det resultat at man måtte snu. Det vil vi også om et år, fortsetter han.

Fra 1. november mykes reglene for å kjøre drosje kraftig opp. Det er ikke lenger krav om at man må tilhøre en taxisentral, det blir lettere å ha sjåførjobben som bijobb, og kommunene kan ikke lenger sette tak på hvor mange drosjer det skal være.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer