Storselger full av smarte løsninger

Så hvorfor selger den nesten ikke i Norge? Vi har testet.

SALGSSUKSESS I EUROPA:Nedover kontinentet har salget av Captur tatt av, men nordmenn henger litt etter. Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM
SALGSSUKSESS I EUROPA:Nedover kontinentet har salget av Captur tatt av, men nordmenn henger litt etter. Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Renault Captur er den mest solgte Crossover SUV-en i B-segmentet Europa i 2014. I Frankrike er den den tredje mest solgte bilen totalt med over 40.000 solgte biler fra januar til august. Kort fortalt: Bilen selger som bare det nedover kontinentet, og er hovedårsaken til at Renaults tall ser lystigere ut enn på lenge.

Men her hjemme er situasjonen en helt annen. Dessverre har mange glemt Renault, og vurderer aldri merket ved kjøp av ny bil. Hvorfor er det slik?

Det kan i hvert fall ikke skyldes teknologiske årsaker. Fra 2010 til 2013 ble Sebastian Vettel verdensmester i Formel 1 fire år på rad i sin Red Bull. Med motorer fra Renault. Så at selskapet har noen av verdens dyktigste ingeniører er udiskutabelt.

Unnskyld, hva er det for slags bil? Hvorfor er dette en salgshit nede på kontinentet, og en helt glemt bil her hjemme? Jeg kjører til barnehagen for å hente junior, da en mann i Volvo V70 åpner vinduet.

— Unnskyld, det var en utrolig stilig bil, hva er det for slags bil?

Dette går igjen flere steder. Folk synes Captur ser både bra og kul ut, men få vet hva det er for noe. Man har lyktes med designet, selv om markedsføringen tydeligvis ikke har vært like bra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer