Du leser nå Dagbladet Pluss

Stortest av blaser-rifler. De revolusjo­nerte en hel verden

Da Horst Blaser i 1957 grunnla fabrikken som bærer hans etternavn visste han lite om at han i 1993 skulle revolusjonere riflemarkedet.

BLASER-ENTUSIAST: Godseier Harald Løvenskiold (t.v) benytter Blaser-rifler når han er på storviltjakt. Her sammen med 
<span style="background-color: initial;">jaktguide Kristian Berglund på Oppkuven i Nordmarka. Foto: Harald Haave.&nbsp;</span>
BLASER-ENTUSIAST: Godseier Harald Løvenskiold (t.v) benytter Blaser-rifler når han er på storviltjakt. Her sammen med jaktguide Kristian Berglund på Oppkuven i Nordmarka. Foto: Harald Haave. Vis mer

Han visste heller ikke at en del av nøkkelen til suksessen lå i hans aller første våpen, en Blaser Diplomat drilling. Den var utstyrt med oppspenner og fungerte i prinsippet på samme måte som på dagens moderne Blasere. Oppspenneren designet han for å lage et sikrere våpen.

Blaser så på datidens våpen som usikre, og skal ha sammenlignet et våpen med en spent mekanisme og sikring som en «guillotine over en naken nakke». Han foretrakk av mekanismen var nedspent, og at den først ble spent når skuddet skulle avfyres.

Blaser var først utdannet bilmekaniker, men hans svigerfar ville ikke tillate noe giftemål før han ble børsemaker. Det skulle vise seg at han dro med seg et par ideer fra bilindustrien. På denne tiden var de fleste våpen håndlaget, noe som både tok tid og gjorde våpnene kostbare.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.