Stortest av elektriske folkemodeller: Vinneren scorer best på alt

Kia E-Niro, Hyundai Kona Electric og Opel Ampera-e er tre kompakte elbiler god rekkevidde. Men hvilken bør du velge? Vi har en klar favoritt.

KOMPAKT STORTEST: Hyundai Kona Electric (f.v), Kia E-Niro og Opel Ampera-e er tre av elbilene med lengst rekkevidde. Men hvilken av de tre populære kmpaktmodellene bør du velge? Autofil har svaret i denne artikkelen. Foto: Fred Magne Skillebæk og Rune M. Nesheim
KOMPAKT STORTEST: Hyundai Kona Electric (f.v), Kia E-Niro og Opel Ampera-e er tre av elbilene med lengst rekkevidde. Men hvilken av de tre populære kmpaktmodellene bør du velge? Autofil har svaret i denne artikkelen. Foto: Fred Magne Skillebæk og Rune M. NesheimVis mer

Tre bilprodusenter har solgt inn sine nye elektriske folkemodeller som om det var gull for gråsteinpris, og kundene har hoppet på. Med ventelister på henholdsvis 4000, 5000 og 20.000 kunder er markedet nær umettelig. Vi har testet Opel Ampera-e, som satte standarden, mot Hyundai Kona og Kia e-Niro. Har de to sistnevnte klart å strekke strikken ytterligere?

Den kompakte små-SUV-en fra Hyundai var neste bil ut i denne klassen, og folk løp mann av huse for å komme seg tidlig inn på reservasjonslisten. Den vokste raskt til rundt 20.000 reservasjonsholdere, et antall importøren ikke var i stand til å levere ut så raskt kundene skulle ønske.

Også her ble det lovet lang rekkevidde, men også her måtte rekkevidden justeres underveis. Nå oppgis det at Kona skal klare 44,9 mil, men også det på en god sommerdag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.