TRE HETE: Nissan Leaf (t.v), Opel Ampera-e og Hyundai Kona Electric er testet mot hverandre. Tre populære, men bare en vinner. Les saken og finn ut hva vi mener om alle tre bilene. Alle Foto: Jamieson Pothecary
TRE HETE: Nissan Leaf (t.v), Opel Ampera-e og Hyundai Kona Electric er testet mot hverandre. Tre populære, men bare en vinner. Les saken og finn ut hva vi mener om alle tre bilene. Alle Foto: Jamieson PothecaryVis mer

Stortest: Tre av de mest populære elbilene. Derfor skal du velge vinneren

Opel Ampera-e, Hyundai Kona Electric og Nissan Leaf. Vurderer du elbil, så vurderer du trolig en av disse. Vi har testet dem mot hverandre, og har en favoritt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hvorfor i all verden tester vi disse bilene mot hverandre? tenker du sikkert. Nissan Leaf kan jo ikke sammenlignes med de to andre og Opel Ampera får du knapt tak i. Det er bare Kona folk vil ha.

Riktig slik er det ikke. Dette er de tre nyeste elbilene under 400 000 kroner som kan være interessante for en vanlig familie. Leaf er den desidert mest solgte elbilen i Norge og verden og de to andre har desidert best rekkevidde.

Vi begynner med det viktigste først: «Alle» vil ha elbil om dagen, og når det lanseres en ny, stiller alle seg ukritisk på venteliste for å få en.

Klikk her for å gå til tekniske data på bilene

Audi e-tron, Jaguar I-PACE, Hyundai Kona og Kia Niro, har alle flerte tusen på venteliste med depositum. Norske Jaguar-kunder har blitt ofret for å maksimere salg i Nederland før de gunstige vilkårene for elbiler blir forandret, og håpefulle har ventet i årevis på Tesla Model 3, uten å vite når den kommer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn